Carola Sneekes en Claire de Ridder naar finale EK Voltige

Geplaatst op 21 augustus 2015 in Voltige

Vrijdagochtend kwamen de solovoltigeurs in actie in de freestyle, het tweede onderdeel van het EK Voltige in Aken. De beste vijftien deelnemers over de Compulsary Test (plicht) op donderdag en de Freestyle (kür) van vandaag, hebben zich geplaatst voor de finale. Deze bestaat uit een technische test op zaterdag en de afsluitende freestyle op zondag. De Nederlandse voltigeurs Carola Sneekes en Claire de Ridder eindigden na beide onderdelen op respectievelijk plek zeven en vijftien en plaatsten zich daarmee voor de finale.

De kür van Claire de Ridder, die als eerste voor Nederland van start ging, was goed voor een score van 7,935 en een achtste klassering. “Dit is waarom ik voltigeer!” zegt Claire na afloop enthousiast. “Ik begon iets achter de muziek aan, maar was verder enorm tevreden. De verplichte oefeningen van gisteren waren voor mij echt een ‘plicht,” lacht ze vervolgens. “Dit is veel meer mijn ding, ik kan echt mijn verhaal kwijt in de freestyle.” Het gebruikte thema ‘Phenix’ (vuurvogel) komt niet uit de lucht vallen. “Na een periode van blessures ben ik er nu weer helemaal, en de krachtige vuurvogel symboliseert een nieuwe start.” Claire kwam aan start met haar paard Tjekko, die goede scores kreeg, met de Deense longeur Lasse Kristensen. 

Een half uur later kwamen zusjes Sneekes met paard Nolan en moeder en longeur Marjo in de ring. Esther kreeg 7,049, een 20e plaats. “Het ging heel goed,” vindt Carola , die de kür van Esther voorafgaand aan haar eigen optreden bekeek. “Een paar kleine wankeltjes hebben gezorgd voor wat puntenaftrek, maar mij viel de score zelfs wat tegen.”
Carola kreeg met 8,067 en een zevende plek de hoogste score van de Nederlandse solovoltigeurs. Over haar eigen kür is ze ook erg positief. “Een beetje jammer van de lage ‘paardenscore’, want Nolan liep echt goed.” Met haar technische score zit Carola in de top. “Ik heb een moeilijkheidsgraad van 10, en heb maar weinig aftrek gehad.” Ook bondscoach Diana van Klaveren reageert na afloop blij, “Ik ben ontzettend tevreden, de meiden hebben echt naar kunnen gepresteerd. En Carola is natuurlijk echt top, die is technisch zo sterk.”  

Vanmiddag om 13:26 uur komen Carola en Esther voor het eerst als duo aan start in de Pas de Deux. “Dat is gewoon waanzinnig leuk om te doen. Die kür kennen we door en door, en doen we desnoods nog in draf,” zegt Carola met een glimlach. Beide zussen horen ook bij het team Roy Rogers dat vanavond om 18:12 aan start komt in de freestyle.

Uitslag Compulsary Test Solisten (donderdag)
1) Corrina Knauf (Fabiola W, longeur Alexandra Knauf) 8,333 - Duitsland
2) Simone Jäser (Luk, longeur Rita Blieske) 8,221 - Zwitserland
3) Katharina Luschin (Liberty 21, longeur Viktoria Mandl) 8,143 - Oostenrijk
9) Carola Sneekes (Nolan, longeur Marjo Sneekes) 7,694
17) Esther Sneekes (Nolan, longeur Marjo Sneekes) 7,144
20) Claire de Ridder (Tjekko, longeur Lasse Kristensen) 6,933

Uitslag Freestyle Solisten (vrijdag)
1)
Corinna Knauf (Fabiola
, longeur Alexandra Knauf) 8,578 – Duitsland
2) Lisa Wild (Robin 482, Nina Rossin) 8,505 – Oostenrijk
3)
Simone Jäiser (Luk - Rita Blieske) 8,293 – Zwitserland
7) 9) Carola Sneekes (Nolan, longeur Marjo Sneekes) 8,067
8) Claire de Ridder (Tjekko, longeur Lasse Kristensen) 7,935
20) Esther Sneekes (Nolan, longeur Marjo Sneekes) 7,049


Foto: www.arnd.nl, Lynn van Woudenbergh

Categorie: EK Aken 2015

Ander Nieuws

  • Startlijst Bixiedag 2019 online
    Startlijst Bixiedag 2019 online
  • Deelnemers internationale wedstrijden 15 t/m 21 april 2019
    Deelnemers internationale wedstrijden 15 t/m 21 april 2019
  • Kaartverkoop Longines FEI EK Rotterdam 2019 van start
    Kaartverkoop Longines FEI EK Rotterdam 2019 van start