Dressuurpaard Uzzo van Patrick van der Meer verkocht

Geplaatst op 09 september 2015 in Dressuur

Dressuurruiter Patrick van der Meer heeft zijn 14-jarige ruin Uzzo, waarmee hij vorige maand teamgoud won op het Europees Kampioenschap in Aken, verkocht. Uzzo blijft echter bij Van der Meer op stal waar zijn nieuwe, jonge amazone hem gaat trainen. “Uzzo heeft me heel veel gebracht. Goud op het EK, deelname aan de Olympische Spelen in Londen en wereldkampioen bij de jonge paarden. Er was veel vraag naar hem. Dit was de tijd om te verkopen”, vertelt Van der Meer.

“Ik heb altijd aangegeven, dat ik Uzzo een keer wilde verkopen. Er was de laatste tijd veel vraag naar hem. De verkoop en de onderhandelingen met de nieuwe eigenaar speelde al een paar maanden. Ik heb Uzzo speciaal aangehouden tot en met de Europese Kampioenschappen vorige maand in Aken. Daarna dachten we alweer richting Rio en kwamen de onderhandelingen weer op gang, omdat er ook vanuit het buitenland veel belangstelling was”, vertelt Van der Meer.

Uzzo blijft in Nederland en gaat in de toekomst gereden worden door een jonge amazone.
“Maar veel verandert er niet hoor. Uzzo blijft hier op stal en morgen om kwart over acht is hij weer de eerste die ik rijd. Zijn nieuwe amazone blijft hem bij mij trainen. Uzzo hoeft niet meer op de top van zijn kunnen te lopen. Het is voor de KNHS en voor ons land natuurlijk jammer dat daarmee een teampaard voor de Spelen in Rio de Janeiro niet meer beschikbaar is. Maar ik heb Uzzo heel lang gehouden. Uzzo heeft me veel gebracht. We werden wereldkampioen bij de jonge paarden in Verden, ik heb de Olympische Spelen in Londen met hem gereden en vorige maand het EK in Aken. De gouden teammedaille was een prachtige afsluiting.”

Voor Van der Meer is de verkoop van Uzzo geen einde aan zijn topsportaspiraties. “Ik heb nog genoeg paarden te rijden.”

Foto: Patrick van der Meer en Uzzo tijdens het EK in Aken (www.hippofoto.be)

Ander Nieuws

  • Startlijst Bixiedag 2019 online
    Startlijst Bixiedag 2019 online
  • Nieuw! Toezichthouders op dressuurwedstrijden
    Nieuw! Toezichthouders op dressuurwedstrijden
  • Deelnemers internationale wedstrijden 15 t/m 21 april 2019
    Deelnemers internationale wedstrijden 15 t/m 21 april 2019