Dubbeldam en Van der Horst genomineerd voor FEI Awards

Geplaatst op 07 november 2015

Jeroen Dubbeldam en Rixt van der Horst zijn genomineerd voor een FEI award. Op 13 november zal in Puerto Rico tijdens het jaarlijkse FEI gala bekend worden welke van de in totaal 29 paardensporters de prestigieuze prijzen in ontvangst mogen nemen.

Jeroen Dubbeldam werd vorig jaar ook al uitgeroepen tot ‘FEI Best Athlete’ en dit jaar maakt hij weer kans op deze titel. Nadat Jeroen eerder al Olympisch en wereldkampioen werd, voegde hij daar in 2015 met SFN Zenith N.O.P. Europees team- en individueel goud aan toe. Jeroen moet het opnemen tegen Boyd Exell (Australië), Jaques Ferrari (Frankrijk), William Fox-Pitt (Engeland), Ingrid Klimke (Duitsland) en Charlotte Dujardin (Engeland).

Rixt van der Horst is genomineerd in de categorie ‘Against All Odds’. Deze prijs is voor sporters die hun hippische doelen najagen ondanks een handicap of extreem moeilijke persoonlijke situaties. Het Rabo Talent van het Jaar won met haar Uniek in 2014 al twee keer goud op het WK en voegde daar in 2015 nog twee Europese gouden medailles aan toe. Naast Rixt zijn de genomineerden: Gerardo Tazzer (Mexico), Oriana Ricci Mannisille (Uruguay), Pepo Puch (Oostenrijk), Ben Hobday (Engeland) en Celine van Till (Zwitserland).

Kijk hier voor het volledige FEI bericht.

Ander Nieuws

  • Leren paardrijden: Op- en afstijgen
    Leren paardrijden: Op- en afstijgen
  • Francisca den Elzen opnieuw de sterkste in KNHS-Witte Van Moort Para Men Trophy
    Francisca den Elzen opnieuw de sterkste in KNHS-Witte Van Moort Para Men Trophy
  • Fleur Holleman wint met Bora-Bora pony Grand Prix Gorla Minore
    Fleur Holleman wint met Bora-Bora pony Grand Prix Gorla Minore