Een gezellige sfeer en veel lol tijdens de negende Harry’s Horse zomerinstructieweek

Geplaatst op 10 augustus 2015

Van 27 t/m 31 juli waren 70 deelnemers te gast op het Nationaal Hippisch Centrum voor de negende Harry’s Horse Zomerinstructieweek. Deze week stond in het teken van de allround en eventingsport.

Op maandagavond werd onder leiding van de recreatieleidsters een kennismakingsspel gespeeld. Hierdoor werden nieuwe vriendschappen gesloten en konden de deelnemers zich helemaal uitleven. Na het spel was er nog genoeg tijd om een stuk te wandelen met de paarden en pony’s en om gezellig nog wat te snacken in de slaapzalen. 

Voor de deelnemers die meededen aan de allround week was er naast een dressuurles iedere dag tijd voor een spring- of crossles of een buitenrit. De eventingruiters reden naast dressuur-, spring-, crosslessen en een buitenrit ook mee in de eventingles van Bert Wagenvoort.

De spring- en crosslessen van deze week werden verzorgd door top-instructeurs Guido Schoemaker, Marcelle de Kam, Annamarieke van IJzendoorn, Marieke Houtman, Jeroen Kroesbergen en Wieneke Hadderingh.

Naast de lessen van top-instructeurs was er ’s avonds tijd voor clinics van dressuur-jurylid Herman Smit en van eventingtrainer Egbert van Roekel. Zij konden hun kennis goed overbrengen naar de deelnemers, vooral door hun enthousiaste manier van presenteren. Tijdens de clinic van Herman Smit mochten de deelnemers elkaar jureren. Dit leidde tot leuke discussies. De clinic van Egbert was erg interessant, maar ook heel grappig. Egbert illustreerde zijn verhaal met veel humor. De deelnemers hebben erg veel geleerd van de clinics.

De donderdag werd afgesloten met een workshop bonbons maken door Cees van Beckhoven. De deelnemers mochten de bonbons gelijk opeten, maar voor degene die de bonbons mee naar huis wilde nemen was er een mooi doosje om ze in te doen. 

De foto’s deze week zijn gemaakt door Thessa de Graaf.  Klik hier voor de foto's op Facebook.

Ander Nieuws

  • Oranje ruiters in topvorm bij Special Olympics
    Oranje ruiters in topvorm bij Special Olympics
  • Gert Naber aangesteld als Teammanager KNHS Academy
    Gert Naber aangesteld als Teammanager KNHS Academy
  • Ook Emmelie Scholtens naar wereldbekerfinale dressuur
    Ook Emmelie Scholtens naar wereldbekerfinale dressuur