EK Aken: alle Nederlandse menpaarden klaar voor de strijd

Geplaatst op 18 augustus 2015 in Mennen & para

De paarden van IJsbrand Chardon, Koos de Ronde en Theo Timmerman zijn vanmorgen door de veterinairen en de juryleden fit verklaard tijdens de veterinaire keuring. De titelverdedigers zijn klaar voor de strijd om de individuele-en teammedailles op het Europees Kampioenschap in Aken.

In totaal werden er 180 menpaarden voorgebracht en alle paarden kregen het groene licht. Het Oostenrijkse team moet het zonder Josef Leibetseder sr. doen, die op het laatste moment moest afzeggen in verband met ziekte.

De eerste helft van de 36 vierspanrijders start op woensdag met de dressuur. Op donderdag betreedt de tweede groep de dressuurpiste.
Op vrijdag staat de vaardigheidsproef op het programma en het EK wordt zaterdag afgesloten met de spectaculaire marathon.

Deelnemers EK Mennen
IJsbrand Chardon (Den Hoorn Zh) - Bravour, Don Marcel, Eddy, Winston E, Zion

Koos de Ronde (Zwartewaal) - Alino, Palero, Santana, Ulano, Zimon
Theo Timmerman (Varsseveld) - Boy, Champ, Dani, Lex, Mister

Maandag werden ook alle Nederlandse springpaarden 'fit to compete' bevonden. Vanmiddag vanaf 15 uur trainen Jeroen Dubbeldam (Weerselo), Gerco Schröder (Tubbergen), Maikel van der Vleuten (Someren) en Jur Vrieling (Holwierde) in de hoofdpiste. Woensdag komt het team van Rob Ehrens vanaf 14:30 uur voor het eerst officieel in actie. Donderdag en vrijdag is de landenwedstrijd en het EK wordt zondag afgesloten met de individuele finale. 

Website: www.aachen2015.de

Foto: Arnd Bronkhorst

Categorie: EK Aken 2015, EK Springen, EK Mennen, ruitersinoranje

Ander Nieuws

  • Startlijst Bixiedag 2019 online
    Startlijst Bixiedag 2019 online
  • Springruiters maken zich op voor titelstrijd in Mierlo
    Springruiters maken zich op voor titelstrijd in Mierlo
  • Deelnemers internationale wedstrijden 15 t/m 21 april 2019
    Deelnemers internationale wedstrijden 15 t/m 21 april 2019