EK Eventing: Nederlandse paarden goed door de keuring in Blair Castle

Geplaatst op 09 september 2015 in Eventing

Bij het Europees Kampioenschap Eventing in het Schotse Blair Castle zijn de Nederlandse paarden goed door de eerste veterinaire keuring gekomen.

Zowel Alice Naber-Lozeman (Biddinghuizen) als Tim Lips (Breda) hadden beide een reserve paard meegenomen naar Schotland en na de keuring van vandaag is besloten dat Naber-Lozeman zal starten met ACSI Peter Parker en Lips heeft de keuze laten vallen op de ervaren Keyflow N.O.P. 

Merel Blom (Breukelen) start met Rumour Has It N.O.P en debutant Theo van de Vendel (Ederveen) mag morgen met Zindane het spits afbijten en als eerste in de dressuurring verschijnen. Ook mag hij zaterdag als eerste in de Cross Country starten. "Het is een erg mooi parcours met maar weining vlakke stukken en zeer zeker uitdagend, maar het is tenslotte ook een Europees Kampioenschap", aldus Van de Vendel.
Ook bondscoach Martin Lips is die mening toegedaan. ”Mooi maar wel een echte kampioenschaps cross, genoeg te springen.”

Van de Vendel start morgen om 10.20 uur als eerste deelnemer. Alice Naber gaat als tweede teamlid van start om 14.00 uur. Vrijdag is het om 11.05 uur de beurt aan Merel Blom, Tim Lips is de laatste voor Oranje om 14.45 uur. Genoemde tijden zijn de Engelse tijden, in Engeland is het een uur vroeger dan in Nederland.

Direct na de keuring werd de training hervat door het team van Bondscoach Martin Lips (Made) met assistentie van dressuur bondscoach Wim Ernes (Schimmert).

Op dit EK verschijnen deelnemers uit 15 landen aan de start, 12 landen hebben een compleet team en in totaal starten 69 combinaties.

Donderdagavond 10 september zendt Nieuwsuur (NPO 2) vanaf 22.00 uur een reportage uit over het trainingsweekend van de eventingruiters, afgelopen weekend als voorbereiding op het EK op de terreinen van Andrew Heffernan in Engeland. 

Klik hier voor de startlijst en uitslagen

Foto: Tim Lips met Keyflow N.O.P. tijdens de veterinaire keuring (eventingphoto.com)

Ander Nieuws

  • Startlijst Bixiedag 2019 online
    Startlijst Bixiedag 2019 online
  • Deelnemers internationale wedstrijden 15 t/m 21 april 2019
    Deelnemers internationale wedstrijden 15 t/m 21 april 2019
  • NK Jachtpaarden wordt weer uniek
    NK Jachtpaarden wordt weer uniek