EK Reining: Top tien klassering voor Jurgen Pouls

Geplaatst op 16 augustus 2015 in Reining

Zondag werd in Aken de individuele finale gehouden van het EK Reining voor senioren. Voor de Nederland hadden Rieky Young (Vorstenbosch), Olivier van den Berg (Boekel) en Jurgen Pouls (Grathem) zich geplaatst voor de finalewedstrijd. Pouls reed de zevenjarige hengst Hollywood Gunman naar een 214,5. Met een gedeelde negende plaats was hij de beste Nederlandse combinatie op dit EK.

“Ik was zeer tevreden over onze run en eigenlijk voelde hij zelfs beter aan dat tijdens de teamcompetitie”, laat Jurgen weten na de proef. “Het was ontzettend jammer dat hij niet goed in de stop kwam bij de run-in, maar dat is ook het moeilijkste van deze proef. Ik was wel zeer tevreden over de spins en zijn cirkels. Hij was helemaal geconcentreerd en dat gaf me een super gevoel. Ik kan niet meer dan tevreden zijn over dit EK.”

Olivier van den Berg reed de zevenjarige merrie Footworks X Factor. Met de score 213 eindigde hij in de finale op plaats twaalf. Ook Olivier was tevreden over zijn run. “Ze voelde wel iets minder sterk aan dan tijdens de teamcompetitie. Ze was duidelijk moe, maar gaf weer 200%. Ik ben dus ook zeer tevreden over dit EK.” Van den Berg is sinds een half jaar woonachtig en werkzaam in Frankrijk.

Rieky Young eindigde met Brady Chex met 212 punten op plek vijftien. De winst ging naar de 22-jarige Italiaan Giovanni Masi de Vargas, die 222 scoorde. Het zilver was voor de Duitser Grischa Ludwig met een score van 221. De bronzen medaille ging naar landgenoot Elias Ernst met 219.

Uitslag individuele finale
1) Giovanni Masi de Vargas (ITA) Dance Little Spook - 222
2) Grischa Ludwig (GER) Shine My Gun - 221
3) Elias Ernst (GER) – USS N Dun It - 219
9) Jurgen Pouls (Grathem) met Hollywood Gunman – 214,5
12)
Olivier van den Berg (Boekel) met Footworks X Factor – 213
15) Rieky Young (Vorstenbosch) met Brady Chex – 212

Historisch overzicht EK reining voor senioren (2001 – 2013)

Website: www.aachen2015.de

Foto: HippoFotoTeam

Categorie: EK Aken 2015, EK Reining, ruitersinoranje

Ander Nieuws

  • Kaartverkoop Longines FEI EK Rotterdam 2019 van start
    Kaartverkoop Longines FEI EK Rotterdam 2019 van start
  • Wereldbekerfinale 2019: Emmelie Scholtens en Apache achtste
    Wereldbekerfinale 2019: Emmelie Scholtens en Apache achtste
  • Longines titelpartner van EK Rotterdam 2019
    Longines titelpartner van EK Rotterdam 2019