Fábiánsebestyén: beste Nederlandse dressuurresultaat voor Verheijen

Geplaatst op 10 september 2015 in Mennen & para

De eerste dressuurdag op de Wereldkampioenschappen voor tweespannen in Fábiánsebestyén (Hongarije) kenmerkte zich door aanhoudende regen. Voor het Nederlandse team kwamen Carlo Vermeulen en Tristan Verheijen in de ring.

Vermeulen moest als eerste starter aantreden en reed een matige proef die een score van 64,95 strafpunten opleverde. Het goede nieuws voor het Nederlandse team is dat zijn favoriete onderdelen, marathon en vaardigheid, nog moeten komen.

WK debutant Tristan Verheijen was wel tevreden met de punten (56,99), maar niet tevreden over zijn proef: “Het had beter gekund, want mijn rechtervoorpaard was afgeleid door de vlaggen en liep er niet goed doorheen.” Daardoor kwamen een aantal onderdelen niet helemaal uit de verf en ontstonden kleine foutjes. Ter voorbereiding heeft Verheijen dit seizoen veel internationale wedstrijden gereden. “Ik ben heel blij dat ik hier mag rijden en vind het mooi dat ik in het team zit. Maar voor Harrie vind ik het heel erg balen.” Hiermee doelt hij op Harrie Verstappen die, nadat één van zijn paarden niet door de vetcheck kwam, besloot zich terug te trekken.

Verheijen staat op dit moment op de dertiende plaats. De in Nederland woonachtige Italiaan Claudio Fumagalli heeft de leiding. Hij reed een geweldige proef waarvoor hij 42,18 strafpunten kreeg.

Morgen komt Anthonie ter Harmsel aan start voor het Oranje-équipe. Individuele starters Erik Couwenberg en Raymond Letteboer rijden morgen eveneens hun dressuurproef.

De beelden zijn hier te volgen via de livestreaming.

Klik hier voor de startlijsten en uitslagen

Foto: Tristan Verheijen in de dressuurproef (Krisztina Horváth)

Ander Nieuws

  • Startlijst Bixiedag 2019 online
    Startlijst Bixiedag 2019 online
  • Deelnemers internationale wedstrijden 15 t/m 21 april 2019
    Deelnemers internationale wedstrijden 15 t/m 21 april 2019
  • Deelnemers internationale wedstrijden 8 t/m 14 april 2019
    Deelnemers internationale wedstrijden 8 t/m 14 april 2019