Franklin, El Capone en Desperado winnaars KNHS/KWPN hengstencompetitie

Geplaatst op 06 februari 2015 in Dressuur

De finales van de KNHS/KWPN hengstencompetitie dressuur trokken ook dit jaar enorm veel belangstelling. Volgepakte tribunes zag een spectaculair bewegende Franklin winnen in de klasse L, die daarmee ook de competitie won. Emmelie Scholtens stelde met een winnende finalewedstrijd de competitiezege veilig met Desperado in de zwaarste. Marieke van der Putten won de klasse M met El Capone.

Gert van der Hoorn, Adriaan Hamoen en Toine Hoefs vormden de jury vanavond tijdens de KWPN-Hengstenkeuring in Den Bosch. Ze beloonden Franklin (Ampère x Ferro) met een 9,5 voor zijn draf die met enorm veel expressie en power werd getoond. Franklin vergrootte daarmee zijn voorsprong in de competitie die hij winnend afsloot. De Spaanse ruiter Severo Jurado Lopez was nam met veel enthousiasme de loftuitingen van het publiek in ontvangst.
Kirsten Brouwer (Zegveld) eindigde met Ferdeaux (Bordeaux x Ferro) op de tweede plaats in de wedstrijd en in de eindstand. Ferdeaux toont veel front en heeft veel afdruk in zijn beweging. Kirsten Brouwer had een goede avond in Den Bosch. In de wedstrijd eindigde ze als derde met Five Star (Amazing Star x Jazz). Mirelle van Kemenade-Witlox (Breugel) mocht zich in de prijsuitreiking als derde opstellen voor de overeenkomstige plaats in de eindstand met haar imponerende Ferdinand (Vivaldi x Havidoff).

Desperado
In de klasse M ging Emmelie Scholtens (Gorinchem) op herhaling met Desperado (Vivaldi x Ferro). Als altijd stelde Emmelie de grote zwarte overtuigend voor. Desperado wist de jury te overtuigen met zijn ruime stap, zijn fraaie draf en imponerende galop, die in de verzameling juist nog meer aan kracht won. Ze wonnen de wedstrijd en de competitie.
Hans Peter Minderhoud (Harskamp) reed een sterke proef met Dark President D&R (Wynton x Ramiro) die Hans Peter best uitdaagde en moeite had met halthouden. De hengst heeft een prachtige voorhand en weet te overtuigen met zijn expressieve manier van bewegen. In de eindstand wonnen ze zilver.
Brons ging naar Madeleine Witte-Vrees met Charmeur (Florencio x Jazz), die op ZZ-zwaar niveau werd uitgebracht. In de stap mocht de grote en populaire vos nog wat meer schrijden, zijn draf en galop hebben veel kwaliteit, buiging en afdruk. De derde plaats in de competitie was hun deel.

El Capone
Marieke van der Putten (Harskamp) en El Capone (v.UB 40) konden als winnaars van de competitie worden gehuldigd. De zwarte zesjarige hengst had in de finale niet zijn beste optreden van de vier wedstrijd tellende competitie. In de dagwedstrijd miste El Capone zijn gebruikelijke souplesse en buiging in de gewrichten. Dat toonde Eyecatcher met Kirsten Brouwer in het zadel juist des te meer. Met een geweldige stap en als een balletje elastiek in draf swingde de zoon van Vivaldi naar de dagzege met 89 punten, waarmee hij op de tweede plaats eindigde in de competitie.
Diederik van Silfhout (Lunteren) vormt een mooie combinatie met de grote, langgelijnde Expression (v.Vivaldi). De bruine heeft veel ruimte in zijn bewegingen en valt op met zijn enorme front. De tweede plaats in de dagwedstrijd deed Diederik en Expression op de derde plaats eindigen in de eindstand.

Klik hier voor alle uitslagen

Foto: Leanjo de Koster (www.digishots.nl)

Ander Nieuws

  • Bondscoach Imke Schellekens ziet Evi van Rooij weer winnen
    Bondscoach Imke Schellekens ziet Evi van Rooij weer winnen
  • Train jij de juiste spieren van je paard? Volg de Hippische Leergang Sportfysiologie *Video*
    Train jij de juiste spieren van je paard? Volg de Hippische Leergang Sportfysiologie *Video*
  • Oranje ruiters in topvorm bij Special Olympics
    Oranje ruiters in topvorm bij Special Olympics