Freeman VDL, Edingburgh en Dakar VDL winnaar KNHS/KWPN Hengstencompetitie

Geplaatst op 04 februari 2015 in Springen

De climax van de Blom KNHS/KWPN hengstencompetitie tijdens de KWPN-Hengstenkeuring leverde voor het seizoen 2014/2015 Freeman VDL, Edingburgh en Daker VDL als competitiewinnaars op. De dagwedstrijd werd gewonnen door Fire (L, Rob Heijligers), Blom’s Ever Blue (M, Mitchel Sonneveld) en Dakar VDL (Z/ZZ, James Billington).

De KNHS/KWPN Hengstencompetitie, dit jaar met Verkeerschool Blom als sponsor, mag altijd rekenen op veel belangstelling. Ook vanavond was het bijna vol huis in De Brabanthallen. Rob Heijligers (Asten) won de barrage in de klasse L met Fire (Vleut x Namelus R) en daarmee de dagwedstrijd, maar in de eindstand van de competitie speelden ze geen rol van betekenis. De winst ging naar Jur Vrieling (Holwierde) die met de overtuigend springende Freeman VDL (Emmerton VDL x Chin Chin) met een foutloze eerste ronde 20 plaatsingpunten aan de 76,25 toevoegde en daarmee zeker was van de winst. In de drie voorwedstrijden hadden ze een riante uitgangspositie genomen met overwinningen in Roosendaal en Zuidbroek. Bart Bles (Babberich) nam vanuit de competitie 75,5 punten mee en wist met de heerlijk springende Farfan (Cantos x Lux) de achterstand op Vrieling niet te verkleinen. Tweede was het eindresultaat met 95,5 punten. Leon Kuypers steeg in het klassement naar de derde plaats met F-One USA (Toulon x Tangelo van de Zuuthoeve).

Klasse M
Kristian Houwen (Wanssum) prolongeerde met Edingburgh (Vleut x Darco) zijn titel van vorig jaar in het L. In de barrage kreeg de gretige nu 6-jarige hengst een weigering en tijdfouten. De titel was echter al binnen na de hele dure springfout van de fenomenaal springende Etoulon VDL (Toulon x Calvados) en Jur Vrieling, die in de eindstand tweede werden. Elton John (Clearway x Kannan) en Hanno Ellerman vinden we in de eindstand op de derde plaats. Mitchel Sonneveld won de barrage met Blom’s Ever Blue (Zirocco Blue VDL x Indorado).

Klasse Z/ZZ
In de gecombineerde Z/ZZ wedstrijd kwamen vijf hengsten terug voor de barrage. De Brit James Billington (Bears) won de barrage Dakar VDL (Cardento x Nimmerdor) met scherpe wendingen en gedurfd gereden lijnen. Daarmee stelden ze ook de competitiezege veiling. Leon Kuypers verspeelde die in de barrage met Don Sandrino (Sandro Boy x Concorde) na twee springfouten in de barrage. Ze werden tweede in de competitie. Lennard de Boer en Durango VDL (Zirocco Blue VDL x Lux) sloten de competitie af op de derde plaats.

Klik hier voor de uitslagen

Archieffoto Jur Vrieling en Freeman VDL (www.melissen.net)

Ander Nieuws

  • Oranje ruiters in topvorm bij Special Olympics
    Oranje ruiters in topvorm bij Special Olympics
  • Deelnemers internationale wedstrijden 18 t/m 24 maart 2019
    Deelnemers internationale wedstrijden 18 t/m 24 maart 2019
  • Jaydee Janssens beste in KNHS-Hartog Lucerne Trophy
    Jaydee Janssens beste in KNHS-Hartog Lucerne Trophy