Hans Peter Minderhoud vijfde in finale EK dressuur

Geplaatst op 16 augustus 2015 in Dressuur

Hans Peter Minderhoud (Oosterbeek) is op de laatste dag van het EK dressuur op een knappe vijfde plaats geëindigd in de Kür op Muziek. “Ik ging echt voor brons. Als het gisteren kon, waarom zou het vandaag dan niet lukken”, vertelt Hans Peter Minderhoud. Goud ging naar Charlotte Dujardin met Valegro, zilver was er voor Kristina Bröring-Sprehe en brons gaat met Beatriz Ferrer-Salat mee naar Spanje.

Hans Peter Mindehoud vertelt:“Ik ging echt voor brons. Als het gisteren kon, waarom zou het vandaag dan niet lukken. Vooraf had ik hier natuurlijk voor getekend.” Dat gisteren waar Minderhoud over praat, is de Grand Prix special waarin Minderhoud een prachtige bronzen medaille won. Vandaag realiseerde hij met Glock’s Johnson uiteindelijk een percentage van 82,411 en eindigde als vijfde in de finale van het EK. “Ik heb gewoon een super week gehad. Ik ga nu niet met een minder gevoel naar huis. Johnson was er vandaag weer helemaal. Ik merkte dat al bij het losrijden. Hij vindt de muziek en veel publiek leuk. Misschien dat mijn Kür nog net iets te simpel is, maar ik rijd zelf zo fijn op deze muziek. Ik heb hier op het EK scores gehaald die we nog niet eerder hebben gereden. Ik ben heel tevreden over mijn Kür vandaag. Ik zat precies op de muziek en ben gewoon heel blij met Glock’s Johnson TN.”

Diederik van Silfhout (Lunteren) reed een fantastische Kür op het EK, die met 78,696 zeker niet overgewaardeerd werd. “De score maakt met helemaal niets uit. Het enige wat ik wilde was een fijne rit en daarin ben ik meer dan 100 procent geslaagd”, vertelt Diederik tevreden. “Arlando was er gewoon. Gelijk al bij de eerste piaffe had ik een goed gevoel. Ik vond de piaffe-passage heel goed en de pirouettes waren heel mooi klein. Ik ga met een heel goed gevoel naar huis. En dit was gewoon weer een hele mooie voorbereiding op volgend seizoen.” Van Silfhout doelt op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Bondscoach Wim Ernes heeft er vertrouwen in. “Ik denk dat Diederik en Arlando N.O.P. boven de 80 procent kunnen gaan scoren. Zeker in de Grand Prix Special. En die telt volgend jaar samen met de Grand Prix in Rio mee voor het resultaat in de landenwedstrijd. “

Patrick van Meer (Naaldwijk) startte als eerste in de Kür op Muziek en dat was zeker geen voordeel. De juryleden beloonden de Kür op Muziek van Patrick en Uzzo met 74,375 procent.
“Een prachtige afsluiting van een mooi seizoen. Zo gaaf om hier vandaag te kunnen rijden”, reageert een tevreden Van der Meer na zijn Kür op Muziek met Uzzo, in een bijna uitverkocht stadion in Aken. “Het was gewoon hartstikke kicken vandaag.”

Charlotte Dujardin won na de Grand Prix, het goud in Grand Prix Special ook goud in de Kür op Muziek. Toch was de overwinning niet zo overtuigend als al de vorige titels die ze met de in Nederland gefokte Valegro won. De Duitse Kristina Bröring-Sprehe zat Dujardin op de hielen met een puntenverschil van 0,25 procent.

Uitslag Kür op Muziek, Europees Kampioenschap dressuur Aken
Goud: Charlotte Dujardin (GBR), Valegro (v.Negro), 89,054%
Zilver: Kristina Bröring-Sprehe (DUI), Desperados FRH (v.De Niro), 88,804%
Brons: Beatriz Ferrer – Salat (SPA), Delgado (v.De Niro), 82,714%
5. Hans Peter Minderhoud (Oosterbeek), Glock’s Johnson TN (v.Jazz), 82,411%
9. Diederik van Silfhout (Lunteren), Arlando N.O.P. (v.Paddox), 78,696%
11. Patrick van der Meer (Naaldwijk), Uzzo (v.Lancet), 74,375%

Klik hier voor de volledige uitslag

Historisch overzicht resultaten EK Dressuur 1927 - 2013

Foto: Hans Peter Minderhoud met Glock's Johnson TN (www.hippofoto.be)

Categorie: Ek Dressuur, EK Aken 2015, ruitersinoranje

Ander Nieuws

  • Startlijst Bixiedag 2019 online
    Startlijst Bixiedag 2019 online
  • Nieuw! Toezichthouders op dressuurwedstrijden
    Nieuw! Toezichthouders op dressuurwedstrijden
  • Deelnemers internationale wedstrijden 15 t/m 21 april 2019
    Deelnemers internationale wedstrijden 15 t/m 21 april 2019