Harrie Smolders springt naar derde trede in slotstuk Valkenswaard

Geplaatst op 16 augustus 2015 in Springen

Harrie Smolders, die Nederland dit jaar meerdere malen succesvol vertegenwoordigde in verschillende landenwedstrijden, liet dit weekend in Valkenswaard zijn kwaliteiten zien. Vanmiddag nam hij de derde plaats voor zijn rekening in de twee sterren Grote Prijs. Op vrijdagavond won hij tevens met teamgenoot Rolf-Göran Bengtsson (Zwe) de aftrap van de Global Champions League.

Op het fonkelnieuwe Tops International Arena vonden dit weekend meerdere primeurs en een jubilea plaats. Het tienjarig bestaan van de glamoureuze reeks wedstrijden werd met pracht en praal gevierd en voorzitter Jan Tops weet door de onaflatende regen dat zijn grasbodem zich onder de natste omstandigheden zich prima houdt. Naast de opening van het grandioze complex, werd de Global Champions League competitie voor het eerst verreden met winst voor team waarin Harrie Smolders Aiyetoro (v Concorde) reed.

In de LGCT vijfsterren Grand Prix mocht Smolders op zaterdag door een mooie nulronde met Regina Z (v Rex Z) door naar de tweede omloop. Daarin kreeg de ruiter uit Lage Mierde door een inschattingsfout teveel strafpunten voor een barrageplaats, maar werd alsnog veertiende. Henk van de Pol eindigde voor de Hollandse driekleur het hoogst op plaats vier.

In de afsluitende tweesterren Grote Prijs op zondag drongen slechts vijf van de vijftig combinaties door tot de beslissende barrage. Smolders zadelde voor deze proef de elfjarige Don VHP Z (v Diamant de Semilly). Hij moest zich gewonnen geven aan twee dames. De Canadese amazone Tiffany Foster reed sneller door de finishlijn en werd tweede. De winst ging passend naar thuisamazone en vrouw van Jan Tops, Edwina Tops-Alexander.

Uitslag: 
1. Edwina Tops-Alexander, Aus, Lintea Tequila (v Campell) 0 – 0 38.81
2. Tiffany Foster, Can, Victor (v Elmshorn) 0 – 0 39.42
3. Harrie Smolders, Ned, Don VHP Z (v Diamant de Semilly) 0 – 0 40.67

Kijk voor meer informatie en alle uitslagen op www.globalchampionstour.com

Foto Harrie Smolders met Don VHP Z door Dirk Caremans.

Ander Nieuws

  • Startlijst Bixiedag 2019 online
    Startlijst Bixiedag 2019 online
  • Springruiters maken zich op voor titelstrijd in Mierlo
    Springruiters maken zich op voor titelstrijd in Mierlo
  • Deelnemers internationale wedstrijden 15 t/m 21 april 2019
    Deelnemers internationale wedstrijden 15 t/m 21 april 2019