Harrie Verstappen Nederlands Kampioen tweespannen

Geplaatst op 16 augustus 2015 in Mennen & para

Voor de vierde keer in zijn carrière heeft Harrie Verstappen (Eersel) het Nederlands kampioenschap bij de tweespan paarden gewonnen. Verstappen sloeg tijdens het NK in Maasdijk toe in zijn favoriete onderdeel, de marathon. Op de slotdag boekte hij in de vaardigheidsproef alleen een paar tijdfouten en schreef daarmee het kampioenschap op zijn naam.

De tweespanrijders gaven elkaar geen strobreed toe in de titelstrijd. Vrijdag nam Anthonie ter Harmsel (Rijssen) de leiding in de dressuur. De nummers twee tot en met vier, respectievelijk Tristan Verheijen (Weert), Harrie Verstappen en Raymond Letteboer (Oud Ootmarsum) stonden op een onderling verschil van minder dan een punt. En dat leverde een spannende strijd op in de zeven hindernissen tellende marathon op zaterdag. Verstappen maakte geen fouten en reed vloeiend en razendsnel door de obstakels. Nergens was hij de snelste, maar overall genomen reed hij constant, maakte geen fouten en kwam zo tot een totaal van slechts 95,79 strafpunten. De overige kanshebbers deden weinig voor elkaar  onder. Zeer verrassend boekte Ton Vreugdenhil (De Lier) het tweede marathonresultaat, maar de ogen waren vooral gericht op de medaillekandidaten. Ter Harmsel liet twee dure balletjes vallen, Verheijen had oponthoud in hindernis 5 en Letteboer was in hindernis 6 het snelst, maar liet te veel liggen in de andere obstakels. Specialisten Erik Couwenberg (Veulen), Carlo Vermeulen (Griendtsveen) en Ben Gosschalk (Epe) presteerden het wel om onder de 100 strafpunten te blijven. En zo was na twee wedstrijdonderdelen het klassement behoorlijk door elkaar geschud.

Verstappen stond voor de vaardigheidsproef aan de leiding met iets minder dan vijf punten voorsprong op Letteboer. De nummers twee tot en met vijf in het tussenklassement stonden op minder dan een balletje verschil van elkaar. Carlo Vermeulen hield het hoofd koel en zag alleen een balletje van de kegel rollen waarmee hij zilver veilig stelde. Letteboer reed er twee ballen af en kreeg ook nog tijdfouten. Ook Ter Harmsel en Verheijen maakten te veel fouten. Erik Couwenberg profiteerde, had wel tijdfouten, maar klom naar brons. Harrie Verstappen maakte zijn klus koud af. Alle ballen bleven liggen en de 3,88 tijdfouten kon hij zich permitteren om het goud te pakken.

Uitslag NK tweespannen, Maasdijk 14 t/m 16 augustus:

1. Harrie Verstappen (Eersel), 149,63

2. Carlo Vermeulen (Griendtsveen), 157,01

3. Erik Couwenberg (Veulen), 159,57

4. Tristan Verheijen (Weert), 160,03

5. Raymond Letteboer (Oud Ootmarsum), 162,92

Archieffoto Harrie Verstappen

Ander Nieuws

  • Startlijst Bixiedag 2019 online
    Startlijst Bixiedag 2019 online
  • Deelnemers internationale wedstrijden 15 t/m 21 april 2019
    Deelnemers internationale wedstrijden 15 t/m 21 april 2019
  • Deelnemers internationale wedstrijden 8 t/m 14 april 2019
    Deelnemers internationale wedstrijden 8 t/m 14 april 2019