Hippiade: Karin Seine lest best in het L

Geplaatst op 05 september 2015 in Springen

Slechts vier amazones telde de barrage op de Hippiade in de klasse L. Net als in het M was het de laatste starter die als kampioen gehuldigd werd. Karin Seine uit Balkbrug reed Zafira (v. Alcatraz) foutloos in 41.53 seconden. “Mijn vader zei ‘kijk maar wat je doet’. Ik zag de drie voor me rijden en dacht: als ik net zo rijd als anders dan moet het lukken. Als Zafira heter wordt, dan is ze nog meer gebrand. Ik zie wel hoe ver ik kom was mijn gedachte toen ik vandaag hier naar toe kwam. In de eerste manche had ik wel een paar keer geluk en werd ik nog zenuwachtiger. In de tweede manche ging het gelukkig steeds beter.”

Seine (24) in het dagelijks leven apothekersassistente rijdt nu weer een jaar in het L. “Ik heb ook Z gereden, maar werd toen zo zenuwachtig. Ik vond de hindernissen zo hoog. Daarna heb ik een jaar niet meer gesprongen. Dankzij mijn instructeur Jan Tippe is het vertrouwen weer teruggekomen. Ik heb dispensatie aangevraagd en ben weer in het L begonnen. Nu is tijd om weer over te gaan naar het M. Ik kan het nog steeds niet geloven dat ik kampioen ben. Als ik anderen kampioen zie worden dat denk ik altijd, die heeft super gereden. Maar dat gevoel heb ik nu niet van mezelf.”

Haar foutloze barrage bracht Rianne Dijkers met Visa-vie (v. Lancaster) naar het zilver. Maaike Theunis en de patent springende TTO Euimia (v. Unaniem) waren de snelste van de twee vierfouters in de barrage en verdiende daarmee de bronzen medaille.

Uitslag Vd Heijkant prijs klasse L 1.10 m 2 manches:
1. Karin Seine - Zafira (v. Alcatraz) - RV Nieuwleusen (Nieuwleusen) - Balkbrug - 0/0/0/41.53
2. Rianne Dijkers - Visa-vie (v. Lancaster) - LR de Molenruiters (Saasveld) - Weerselo - 0/0/0/42.42
3. Maaike Theunis - TTO Efimia (v. Unaniem) - LR Prins Auvergne (Halsteren) - Moerstraten - 0/0/4/40.58

Klik hier voor de complete uitslag.

Foto: Karin Seine met Zafira (www.digishots.nl)

 

Ander Nieuws

  • Startlijst Bixiedag 2019 online
    Startlijst Bixiedag 2019 online
  • Springruiters maken zich op voor titelstrijd in Mierlo
    Springruiters maken zich op voor titelstrijd in Mierlo
  • Deelnemers internationale wedstrijden 15 t/m 21 april 2019
    Deelnemers internationale wedstrijden 15 t/m 21 april 2019