Hippiade M-springen: amateur Maikel Vaanholt de snelste

Geplaatst op 05 september 2015 in Springen

“Ik had niet sneller kunnen rijden, maar ik kan Dorus zó kort draaien. Daarmee heb ik het gewonnen”, vertelt Maikel Vaanholt (24) over zijn winnende rit in de barrage van de klasse M op de Hippiade.

Het venijn zat hem duidelijk in de staart. Tien combinaties reden de barrage. Christiaan van der Plasse en Delta Mossel Flora de L´Impermeable leken als één-na-laatste starter de winst te pakken met de tijd van 32.75. Dat was bijna drie seconden sneller dan Henriette Ruitenbeek met Terhorn (brons in het kampioenschap). Maikel Vaanholt scherpte met Dorus (v.Sam R) de tijd van Van der Plasse met 1.21 seconden aan. De bouwvakker uit Enschede werd gehuldigd als kampioen. “Het harde werken van de laatste weken is beloond. Voor mij is paardrijden hobby. Ik wil bovenaan meedoen en dat is vandaag wel gelukt.”
Maikel rijdt Dorus pas sinds maart van dit jaar. “Ik vond het altijd al een fijn paard. Martine Harink reed hem bij me in de les bij de Molenruiters in Saasveld. Martine was zwanger en vroeg me om Dorus te rijden. We zijn eind maart in het L op nul begonnen. Ik ben heel blij met het vertouwen van familie Harink. Mooi natuurlijk dat het nu zo goed gaat. Ik denk dat Dorus gewoon blijft en dan gaan we komende winter in het Z rijden.”

Uitslag Hartog Lucerne prijs klasse M 1.20m 2 manches:
1. Maikel Vaanholt - Dorus (v. Sam R) - RV Het Twentsche Veld (Enschede) - Enschede - 0/0/0/31.54
2. Cristiaan van de Plasse - Delta Mossel Flora de L´Impermeable (v. Tangelo van de Zuuthoeve) - LR Zuid-Beveland (Reimerswaal) - Yerseke - 0/0/0/32.75
3. Henriette Ruitenbeek - Terhorn (v. Matterhorn) - LR Voorwaarts (Essen) - Harskamp - 0/0/0/35.34

Klik hier voor complete uitslag.

Foto: Maikel Vaanholt met Dorus (www.digishots.nl)

Categorie: Hippiade 2015

Ander Nieuws

  • Startlijst Bixiedag 2019 online
    Startlijst Bixiedag 2019 online
  • Springruiters maken zich op voor titelstrijd in Mierlo
    Springruiters maken zich op voor titelstrijd in Mierlo
  • Deelnemers internationale wedstrijden 15 t/m 21 april 2019
    Deelnemers internationale wedstrijden 15 t/m 21 april 2019