Individueel zesde plaats voor Lisa Nooren op Young Rider EK

Geplaatst op 16 augustus 2015 in Springen

Bij aanvang van de individuele finale voor de Young Riders in Wiener Neustadt stond Lisa Nooren vanmorgen met VDL Groep Sabech D’Ha nog aan de leiding. De Rabo talententeam amazone ging vol goede moed de strijd aan en kon zich voor een medaille plaats zelfs nog een balk en een tijdfout in de eerste omloop permitteren. Maar de paal die in de laatste ronde naar de grond viel, deed haar spijtig naar de zesde plaats afdalen.

Als een van de meest ervaren amazones in het Nederlandse Team, met al vier eerdere optredens op een EK, was de hoop na de vijfde teamplaats op vrijdag een beetje gevestigd op Lisa Nooren, volgens bondscoach Luc Steeghs. De in 2014 tweevoudig Nederlands kampioene realiseerde de eerste drie proeven knappe nulrondes met de negenjarige hengst VDL Groep Sabech D’Ha  en nam zo de leiding in het tussenklassement.

De 0.94 strafpunten die de dochter van oud-bondscoach van de Senioren Henk Nooren opliep in de inloopproef werden vandaag aangevuld met een extra score van vijf uit de eerste omloop, plus vier in het slotstuk. Dat maakte een eindtotaal van 9,94 en daarmee was een medaille uit zicht.

Voor Sanne Thijssen en Con Quidam RB (v Quinar) waren de rollen omgedraaid. Zij kregen in de inloopproef meerdere strafpunten toegekend, plus een foutje op de lat van de sloot in de teamfinale. Vandaag stuurde de amazone, die zich dit jaar de Junioren en Young Rider NK-titels in opvolging van Lisa toe-eigende, haar negenjarige bruine hengst vakkundig foutloos rond. Daarmee eindigde het duo net buiten de top tien op de elfde plaats.

Uitslag individueel springen EK Young Riders

1.Ebba Larsson, Zwe, Waterford (v Coolcorron Cool Diamond) 2,60
2. Kaya Luthi, Dui, Pret a Tout (v Hiram Chambertin) 6,10
3. Guido Klatte, Dui, Qinghai (v Quidam de Revel) 7,57
6. Lisa Nooren, Ned, VDL Groep Sabech D’Ha (v Qredo de Paulstra) 9,94
11. Sanne Thijssen, Ned, Con Quidam RB (v Quinar) 15,05

Revanche voor Jochems en Helthuis in troostfinales

Naast de individuele finales werden vanmorgen de troostfinales verreden, waarbij zeker Kevin Jochems zich netjes herpakte. De Rabo talententeam ruiter moest hard werken om de schrik die zijn paard Kadans Komo (v Cesano II) de eerste dag opliep te herstellen. Hoewel dit niet op tijd lukte voor een teamprestatie, toonde hij gisterochtend dat de keuze om hem op te stellen wel zeker terecht was. Hij bleef als een van de weinigen foutloos en bemachtigde de tweede plaats.

Vicky Helthuis liet vanmorgen zien een mooie foutloze ronde zien met Chappeau (v Niveau). De amazone uit Weerselo kreeg over alle eerdere proeven fouten, maar liet zien dat zij na de bloedhete beproevingen van de week nog alles uit de kast kon springen, met een nette eerste plaats als resultaat.

Ander Nieuws

  • Fleur Holleman wint met Bora-Bora pony Grand Prix Gorla Minore
    Fleur Holleman wint met Bora-Bora pony Grand Prix Gorla Minore
  • Voormalig winnaars NK Springen 1937 - 2018
    Voormalig winnaars NK Springen 1937 - 2018
  • Harrie Smolders met Don VHP Z N.O.P. knap tweede in LGCT Grand Prix van Miami
    Harrie Smolders met Don VHP Z N.O.P. knap tweede in LGCT Grand Prix van Miami