Indoor Brabant 2015: beste deelnemersveld ooit

Geplaatst op 20 februari 2015 in Springen

Het topevenement Indoor Brabant (12-15 maart 2015) presenteert met trots het beste deelnemersveld voor de internationale springwedstrijden ooit. Maar liefst 24 van de top 30 van de wereldranglijst hebben nu al toegezegd aan de start te verschijnen in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch.

Kampioenen
Alle regerend kampioenen zijn van de partij in ’s-Hertogenbosch. We beginnen natuurlijk met Nederlands trots Jeroen Dubbeldam, die in 2014 op onnavolgbare wijze de wereldtitel in het Franse Caen won met SFN Zenith NOP. Zenith werd vorige week met recht geëerd als KWPN Paard van het Jaar tijdens de Hengstenkeuring in de Brabanthallen. Olympisch kampioen Steve Guerdat (Zwitserland) zal ook afreizen naar de Brabanthallen en een gooi naar het vele prijzengeld doen. Europees kampioen Roger-Yves Bost uit Frankrijk en Wereldbeker winnaar Daniel Deusser uit Duitsland maken dit illustere rijtje compleet. 

Top 10 wereldranglijst
Van de top 10 van de wereldranglijst zijn er naast Daniel Deusser (4) nog zeven topruiters die hebben toegezegd naar Indoor Brabant te komen. De nummer 1 van de wereld, Scott Brash zal zeker proberen om ook na Genève de Rolex Grand Prix van Indoor Brabant op zijn naam te schrijven. De 29-jarige Brit, die in Edinburgh woont, won ook de Rolex IJRC Top Ten Final in Genève. Verder kan het publiek rekenen op topprestaties van Ludger Beerbaum (2) en Marcus Ehning (3)uit Duitsland, Kevin Staut (6), Patrice Delaveau (9) en Penelope Leprevost (10) uit Frankrijk en Rolf-Göran Bengtsson (8) uit Zweden. De Amerikanen Kent Farrington (5) en McLain Ward (7) hebben moeten afzeggen ivm verplichtingen in de USA. 

Verder zullen uit België Gregory Wathelet, Jos Lansink en Constant Van Paesschen naar Den Bosch afreizen evenals Bertram Allen en Denis Lynch (Ierland), Pius Schwizer (Zwitserland), Christian Ahlmann (Duitsland), die in 2014 de Rolex Grand Prix van Aken won en Michael Whitaker (Groot Brittannië). 

Indoor Brabant biedt zoals elk jaar veel ruimte aan de Nederlandse springruiters. Zeker van de partij zullen Maikel van der Vleuten (11), Jur Vrieling (14) en Gerco Schröder (25) zijn. 

Topsport en spectaculaire wedstrijden zijn dus gegarandeerd tijdens de 48ste editie van Indoor Brabant. Als het complete deelnemersoverzicht definitief is wordt die gepubliceerd op onze website: http://www.indoorbrabant.com/sport

Programma: http://www.indoorbrabant.com/programma

Bron: Indoor Brabant

Ander nieuws

  • Jumping Zwolle belooft succes te worden
    Jumping Zwolle belooft succes te worden
  • Team Europa met Rowen van de Mheen wint zilver op Youth Olympic Games
    Team Europa met Rowen van de Mheen wint zilver op Youth Olympic Games
  • * UPDATE * Voormalig springbondscoach Bert Romp overleden
    * UPDATE * Voormalig springbondscoach Bert Romp overleden
Wij maken gebruik van cookies Ok