IOC-voorzitter bespreekt Olympische Agenda 2020 tijdens bezoek aan FEI

Geplaatst op 05 november 2015

Thomas Bach, voorzitter van het IOC, bracht gisteren een bezoek aan het hoofdkantoor van de FEI in Lausanne. Hij reageerde positief op de wijze waarop de FEI en paardensport bezig is met de naleving van de 40 aanbevelingen op de Olympische Agenda 2020.

“De Olympische Agenda 2020 is een strategische routekaart voor de toekomst van de Olympische Beweging. Het is indrukwekkend om te zien hoe ver de FEI en paardensport al zijn met veel van de aanbevelingen,” zei Bach. “Gendergelijkheid is een belangrijke doelstelling op de Agenda en de paardensport is hierin altijd een voorloper geweest. Mannen en vrouwen strijden tegen elkaar om de medailles.”

“De paardensport is als sinds 1912 onderdeel van het Olympische programma en de groei van deze sport is enorm geweest. Het is goed om te weten dat de FEI al aan diverse punten op de Agenda 2020 werkt, zelfs voordat deze was uitgerold. Zoals een goed bestuur en volledige herziening van de wedstrijdformules. De paardensport raakt vele culturen en mensen van alle leeftijden. Ik heb grote bewondering voor wat de hippische sporters bereiken door een unieke relatie tussen ruiter en paard.”

Tijdens de presentatie benadrukte FEI-voorzitter Ingmar de Vos dat de FEI en de paardensport de Olympische Agenda 2020 2010 proactief benaderen. We zien het als een stimulans om verder te gaan op de weg die we al waren ingeslagen. Een platform om onze sport nog verder te verbeteren en in te richten voor het moderne sportklimaat. We werken al aan veel onderdelen van de agenda en we gaan aan de slag met de openstaande punten. We zoeken de grenzen op, maar blijven trouw aan de tradities van onze sport.”

Ingmar de Vos gaf uitleg over hoe de huidige evaluaties van de wedstrijdformules verlopen. De FEI werkt er samen met nationale federaties, paardensporters en stakeholders aan om de sport toegankelijker en beter begrijpelijk te maken voor een breed publiek. Ook blijft de FEI werken aan meer zendtijd voor paardensportevenementen.

Lees het volledige verslag op de website van de FEI (Engelstalig). 

Ander Nieuws

  • Houd je paard in vorm door Hippische Leergang Massagetechniek *Video*
    Houd je paard in vorm door Hippische Leergang Massagetechniek *Video*
  • Startlijst Bixiedag 2019 online
    Startlijst Bixiedag 2019 online
  • Heropening ruiter- en fietspad vanaf Nationaal Hippisch Centrum
    Heropening ruiter- en fietspad vanaf Nationaal Hippisch Centrum