Kars Bonhof wint Grote Prijs U25 Jumping de Achterhoek

Geplaatst op 29 november 2015 in Springen

Kars Bonhof was de enige Nederlander die er in de finales met een overwinning van door ging bij het eerste weekend van Jumping de Achterhoek in Vragender, dat helemaal in het teken stond de jeugd. Bonhof won de U25 Grand Prix met Tennessee V Z. De pony Grand Prix glipte Elise van de Mheen en Ensilla net uit de vingers. Ze werden fantastisch tweede. In de junioren Grote Prijs was Emil Richter met Gert Jan Bruggink´s voormalige toppaard Cash Junior op de derde plaats onze beste landgenoot.

De concurrentie uit Europa was groot bij Jumping de Achterhoek in Vragender. Vele topcombinaties van de Children, junioren en U25 waren in Vragender en gaven flink tegengas aan de Nederlanders.
In de U25 Grote Prijs liet de 18-jarige Kars Bonhof met Tennessee V Z zien wat barragerijden is. Met tips van zijn werkgever en trainer Jurgen Stenfert was de junior de beste van de 10 combinaties in de barrage. De tweede en derde plaats waren voor ruiters uit de regio. De Brit Jake Saywell die bij Roelof Bril in Westendorp – vlakbij Vragender – werd tweede. Zoï Snels – ook werkzaam in de Achterhoek bij Team Nijhof in Geesteren – reed hun schimmelhengst Quality Time TN naar een mooie derde plaats.

Superspannend was de barrage in de Grote Prijs van de ponyruiters. Elise van de Mheen en Ensilla leken spectaculair op de overwinning af te stevenen. Haarscherp, extreem kort gewend en op volle snelheid bleven ze foutloos in 33.53. Alleen de Zweed Adam Carrey lukte het om de toptijd van Van de Mheen te verbeteren. Carray won met Stakkati ook de openingswedstrijd van het EK pony’s afgelopen zomer.

Voor de barrage van de Grote Prijs voor junioren over een 1.40m parcours plaatsten zich zeven combinaties. Emil Richter was op de derde plaats de beste van de drie Nederlanders. Met routinier Cash Junior, voorheen gereden door Gert Jan Bruggink, reed Emil niet voluit maar een gecontroleerde foutloze barrage. Een springfout in de barrage deden Lars Kuster en Veronique Morsink op de plaatsen vier en vijf eindigen.


Uitslag Grote Prijs U25, 1.45m
1. Kars Bonhof, Tennessee V (v.Toronto), 0 – 0, 38.64 sec
2. Jake Saywell (GBR), Grand Cru van Paemel (v.Cicero Z), 0 – 0, 39.31 sec
3. Zoï Snels, Quality Time TN (v.Quantum), 0 – 0, 40.85 sec

Grote Prijs ponyruiters, 1.25m
1. Adam Carrey (Zwe), Stakkati (v.Stakkato), 0 – 0, 32.86 sec
2. Elise van de Mheen, Ensilla (v.Luron), 0 – 0, 33.53 sec
3. Jeanne Sadran (Fra), Rominet de Bruz (v.Rasmus Co), 0 – 0., 37.47 sec

Grote Prijs junioren, 1.40m
1. Lars Volmer (Dui), Maja H (v.Contendro I), 0 – 0, 37.56 sec
2. Simon Morssinkhof (Bel), Gines van de Klunderd (v.Chatman), 0 – 0, 38.13 sec
3. Emil Richter, Cash Junior (v.Cash), 0 – 0, 39.88 sec

Klik hier voor alle uitslagen van Jumping de Achterhoek

Foto: Kars Bonhof en Tennessee V (paardenfotograaf.be)

Ander Nieuws

  • Startlijst Bixiedag 2019 online
    Startlijst Bixiedag 2019 online
  • Springruiters maken zich op voor titelstrijd in Mierlo
    Springruiters maken zich op voor titelstrijd in Mierlo
  • Deelnemers internationale wedstrijden 15 t/m 21 april 2019
    Deelnemers internationale wedstrijden 15 t/m 21 april 2019