KNHS Regiokampioenschappen Drenthe paarden en pony's

Geplaatst op 11 augustus 2015 in Springen

Drie dagen lang briesten, hinnikten en galoppeerden meer dan 1000 paarden en pony's op het normaal zo serene landgoed Dickninge in De Wijk. Van 6 tot en met 8 augustus waren de zonovergoten terreinen weer het decor van het Drents Kampioenschap.

Ruim duizend Drentse combinaties streden in verschillende klasses en disciplines om de titel Drents Outdoor Kampioen 2015. Er verschenen 570 combinaties aan de start bij de dressuur en 700 combinaties betraden de springring op het hoofdterrein. De beste combinaties verdienden ook een startbewijs voor de Hippiade 2015 in Ermelo. 

Op donderdag en vrijdag reden de deelnemers selectiewedstrijden voor de eindstrijd op zaterdag. Alleen de beste combinaties voor het springen, de dressuur en het verenigingskampioenschap mochten naar deze finaledag.

Renate Beuving van de Boekweitruiters uit Coevorden won zaterdag met Destiny het Z-springen. Bovendien reed zij met drie andere paarden in de top van de hoogste klasses mee. Lennard de Boer van LR Viribus Unitis uit De Wijk reed zijn paard Bonea Field naar het kampioenschap in het ZZ-springen.

Bij de dressuur kreeg Annemiek Vincourt van de Milleniumruiters uit Zuidwolde met Diede Dieni het kampioenslint omgehangen. Savannah Pieters van RV Emmen schreef de kampioenstitel in het ZZ-licht op haar naam.

Al negen jaar op rij organiseren vier Drentse rijverenigingen samen met het regiobestuur van de KNHS het driedaagse kampioenschap. RV Staphorst, LR Viribus Unitis, PC VVV Rouveen en PC Reestruitertjes werken inmiddels als een geoliede machine samen om het kampioenschap soepel te laten verlopen. Voor hulp in de rekenkamer schakelen ze de hulp in van vrijwilligers van LR Ceres.

"De saamhorigheid en de sfeer die er hangt onder de vrijwilligers is erg bijzonder," aldus Nan Hokse van het wedstrijdsecretariaat. ,,Vanaf woensdagavond helpen leden van de verschillende verenigingen en hun familieleden met opbouwen van de springringen, het dressuurterrein en de parkeerweides. Het is net alsof we allemaal lid zijn van een grote vereniging in plaats van leden van aparte clubs. De sfeer en de samenwerking is geweldig.''

Voor het eerst nodigde de KNHS dit jaar, in samenwerking met het KWPN (fokvereniging Koninklijk Warmbloed Paard Nederland) fokkers van deelnemende paarden uit om naar de nakomelingen van hun merries te komen kijken. "Daar werd vooral op donderdag en vrijdag goed gebruik van gemaakt. Op zaterdag zaten er wat minder fokkers in de tent, maar dat is logisch omdat de paarden dan voor de tweede keer starten'', legt Jorinde ter Heide, secretaresse van het regiobestuur Drenthe uit. 

Ook vele honderden andere belangstellenden wisten het landgoed in De Wijk te vinden. Het publiek genoot van het weer, het strodorp en de sportieve strijd. Ondanks de bijna tropische temperaturen op donderdag- en vrijdagmiddag verliep het kampioenschap zo goed als vlekkeloos. De EHBO snelde een paar keer het terrein op voor een gevallen ruiter of amazone, maar de schade bleef beperkt tot wat schrammen en builen. Zaterdag, na afloop van de prijsuitreiking, hebben de verenigingen het terrein in no-time weer opgeruimd. Alleen de tenten bleven nog een nachtje staan voor een barbeque voor alle vrijwilligers. Zondag was Dickninge weer even rustig als altijd.

Zie voor meer uitslagen: www.paardensportdrenthe.nl

Informatie KNHS Regiokampioenschappen en Hippiade: www.knhs.nl/hippiade.

Categorie: Hippiade 2015

Ander Nieuws

  • Oranje ruiters in topvorm bij Special Olympics
    Oranje ruiters in topvorm bij Special Olympics
  • Deelnemers internationale wedstrijden 18 t/m 24 maart 2019
    Deelnemers internationale wedstrijden 18 t/m 24 maart 2019
  • Jaydee Janssens beste in KNHS-Hartog Lucerne Trophy
    Jaydee Janssens beste in KNHS-Hartog Lucerne Trophy