KNHS Regiokampioenschappen Zuid-Holland dressuur paarden

Geplaatst op 10 augustus 2015 in Dressuur & para

Na twee prachtige, sportieve dagen op het terrein van de Develruiters zijn zaterdag 8 augustus acht dressuurkampioenen tijdens de KNHS Regiokampioenschappen van Zuid-Holland gehuldigd.

Mara de Vries won (Zaltbommel) in het ZZ-L, Emma van den Hooven (Hazerswoude Dorp) in de klasse Z2, Monique te Lindert (Rockanje) in de klasse Z1, Fransje van der Meer (Nootdorp) in de klasse M2, Sanne Verzendaal (Rotterdam) in de klasse M1, Isabeau van Eijmeren (Maasland) in de klasse L2, Madelon Eekhof (Rotterdam) in de klasse L1 en Hester Jerphanion (Zoetermeer) werd in de klasse B als kersverse kampioenen dressuur van de provincie Zuid-Holland gehuldigd.

Zij gaan samen met 57 andere dressuurcombinaties de Provincie Zuid-Holland vertegenwoordigen tijdens de Hippiade in Ermelo op 4 en 5 september a.s. Ook het viertal van De Develruiters is afgevaardigd naar de Hippiade.

Het waren evenals tijdens de ponykampioenschappen zonovergoten dagen in Heerjansdam. De hoogste totaalscore over de twee dagen was voor Isabeau van Eijmeren die haar paard Vie (v Placido) in de klasse L2 naar een score van 68.835% reed. Dat was nauwelijks meer dan de kampioene in de klasse M2, Fransje van de Meer die met Echt Mooi (v. Voice) 68.080% behaalde. "Er is de afgelopen dagen knap gereden," zegt Jan de Vries, voorzitter van KNHS regio Zuid-Holland. "En als een na grootste dressuurprovincie van ons land betekent dat dat we met maar liefst 65 dressuurcombinaties naar de landelijke kampioenschappen in Ermelo mogen. Alleen Gelderland mag meer combinaties afvaardigen."

Op 22 augustus vindt in Maassluis het (uitgestelde) regiokampioenschap springen voor paarden plaats.

Categorie: Hippiade 2015

Ander Nieuws

  • Oranje ruiters in topvorm bij Special Olympics
    Oranje ruiters in topvorm bij Special Olympics
  • Ook Emmelie Scholtens naar wereldbekerfinale dressuur
    Ook Emmelie Scholtens naar wereldbekerfinale dressuur
  • Leren paardrijden: Sturen
    Leren paardrijden: Sturen