Kom naar het Rondje Educatie met Carolien Munsters over het optimaal trainen van je paard

Geplaatst op 04 november 2015

Als je zelf sport, dan voel je doorgaans prima aan of de training te licht, te zwaar of juist goed was. Soms moet je jezelf even pushen en soms is een rustige hersteltraining beter, ook al ben je die dag in topvorm.

Maar hoe zit dat met je paard? Vraag je teveel van je paard of misschien juist te weinig? en hoe kun je dat meten? Is de opbouw van je training wel goed? Wie zich dat weleens afvraagt mag het Rondje Educatie "Optimaal trainen van je paard en het gebruik van een hartslagmeter" door Carolien Munsters niet missen.

Aan bod komen onderwerpen aan bod zoals de basisfysiologie van het paard, werking van de spieren, achterliggende energiesystemen, verschillende trainingsprincipes zoals uithoudingsvermogen, kracht, snelheid, lenigheid en coördinatie en het gebruik van de hartslagmeter. Natuurlijk wordt ook ingegaan op de praktische kennis toegespitst op de verschillende disciplines dressuur, springen, eventing en mennen. Hoe zien de trainingen en wedstrijden eruit, waar loop je tegen aan in de training en hoe bereidt je het paard optimaal voor op een bepaalde prestatie?

Inschrijven en licentiepunten
Het Rondje Educatie is in de foyer van het KNHS-centrum en begint om 19.30 uur. De avond duurt tot ongeveer 22.30 uur en de entree is € 15,- per persoon. Wil je de avond bijwonen dan kun je de toegangskaarten via Mijn KNHS bestellen en via Ideal betalen. Instructeurs kunnen een licentiepunt verdienen bij het volgen van deze avond.

Bekijk alle Rondjes Educatie en Rondjes Instructie

Over Carolien Munsters
Carolien Munsters (MSc, PhD) is gepromoveerd in de sportfysiologie van het paard aan de faculteit Diergeneeskunde (Equine Sciences), Utrecht Universiteit. Momenteel werkt ze parttime in haar eigen bedrijf Moxie Sport Analysis & Coaching en als docent humane inspanningsfysiologie aan de Fontys Sporthogeschool. Verder is ze nog werkzaam als onderzoeker bij de faculteit Diergeneeskunde en als embedded scientist in de paardensport (NOC*NSF). Voorheen was Carolien werkzaam als senior projectleider van het fieldlab paardensport te NHB Deurne.

 

Categorie: Rondje Educatie, Carolien Munsters, hartslagmeter, HI-licentie

Ander Nieuws

  • Kom vrijdag 20 april naar Gert van den Hof in Ermelo
    Kom vrijdag 20 april naar Gert van den Hof in Ermelo
  • KNHS Rondje Instructie 'Door het oog van de jury' *VIDEO*
    KNHS Rondje Instructie 'Door het oog van de jury' *VIDEO*
  • Rondjes instructie en inspiratie dit voorjaar
    Rondjes instructie en inspiratie dit voorjaar