Lisa de Jong wint KNHS Eventing Cup

Geplaatst op 03 november 2015 in Eventing

Amazone Lisa de Jong heeft met haar paard Zem de KNHS Eventing Cup 2015 gewonnen. In Bathmen, tijdens de laatste wedstrijd van het seizoen, stelde de Drentse de winst veilig. Janneke Boonzaaijer werd met haar Campbelle Ws tweede, Mariska Witte met Cyrana derde.

Voor het klassement van de KNHS Eventing Cup tellen alle wedstrijden in de klasse L tot en met Z mee die in 2015 verreden zijn. De beste vijf resultaten van de combinaties zijn daarbij bepalend voor de einduitslag. De prijsuitreiking van de KNHS Eventing Cup vindt plaats tijdens het jaarlijkse eventingfeest dat dit jaar op 28 november wordt gehouden. Plaats van handeling is het fraaie hoofdkantoor van campingspecialist ACSI in Andelst.

Winnares Lisa de Jong is een bekende van de prijsuitreikingen van de competitie. In de drie voorgaande edities zat de 22-jarige amazone met haar elfjarige Zem ook al in de prijzen. “Dit seizoen ging super goed. Ik rijd al een tijdje in het M, dit jaar heb ik in Emmeloord voor het eerst een ster gereden en daarna nog een paar keer Z en in die klasse in Hattem en Bathmen gewonnen. Deze winter doe ik even rustig aan, ik ben best druk met mijn studie farmacie in Groningen en dan zie ik volgend seizoen wel weer verder.”

De nummer één tot en met tien uit het klassement vallen in de prijzen. Kijk hier voor de volledige uitslag.

Uitslag KNHS Eventing Cup:
1. Lisa de Jong (De Wijk) – Zem, 110 punten
2. Janneke Boonzaaijer (Renswoude) – Campbelle Ws, 97 punten
3. Mariska Witte (Oudeschild) – Cyrana, 88 punten

Foto: Lisa de Jong met Zem door Eventingphoto.com

Ander Nieuws

  • Startlijst Bixiedag 2019 online
    Startlijst Bixiedag 2019 online
  • Deelnemers internationale wedstrijden 15 t/m 21 april 2019
    Deelnemers internationale wedstrijden 15 t/m 21 april 2019
  • NK Jachtpaarden wordt weer uniek
    NK Jachtpaarden wordt weer uniek