Met team N.O.P.-paarden naar EK Para-Dressuur

Geplaatst op 12 september 2015 in Dressuur

In het Franse Deauville vindt van 17-20 september het EK Para-Dressuur plaats. Bondscoach para-dressuur Joyce Heuitink reist met een uiterst gemotiveerd vijftal en een compleet team met N.O.P.-paarden af. “Ons doel: een teammedaille”, zegt Heuitink.

Op de EK’s para-dressuur in 2011 en 2013 werden de teammedailles verdeeld tussen Engeland, Duitsland en Denemarken. Dit jaar was Heuitink al erg succesvol met haar teams. Het team werd derde in Waregem, tweede in Deauville, tweede in Mannheim en won in Roosendaal en Uberherrn. “Dat zegt niet alles. De toppers rijden net als in de reguliere dressuur bijna nooit tegen elkaar. Behalve zo meteen op het kampioenschap! Iedereen is in vorm. We gaan voor een teammedaille. We zijn blij met elke kleur”, benadrukt Joyce Heuitink.
Veertien teams hebben zich aangemeld, in het totaal nemen 20 nationaliteiten deel.

Begeleiding
Voordeel is dat Deauville, ook wel aangeduid als ‘paardenhoofdstad van Frankrijk’, al bekend is voor de ruiters. De internationale para-wedstrijd in april staat jaarlijks op het wedstrijdprogramma.
Grade I en II worden binnengereden, grade III en IV buiten. Er is dus ook een dubbele groep juryleden nodig. Hanneke Gerritsen (Ommen) maakt in elk geval deel uit van de jury.
Ruiters en paarden worden naast bondscoach Joyce Heuitink bijgestaan door teamveterinair Brenda Hoogelander en fysiotherapeute Tessa van Roy van NOC*NSF.

Wijzigingen
Nicole den Dulk (Elen) is het hele seizoen al in bloedvorm met haar beide paarden Fifty Fifty en Wallace N.O.P.. Zij was dus ook haar eigen reserve in het team. Na het trainingskamp in Vorden afgelopen week werd voor Wallace N.O.P. in het team gekozen, wat het kwartet N.O.P.-paarden in het team completeert. “Ja, wat een luxe positie, kiezen uit twee toppers!”, lacht Nicole den Dulk, “Wally heeft net iets meer natuurlijke kwaliteit dan Fifty Fifty en ik kan hem steeds beter motiveren om die kwaliteiten ook te laten zien. Vandaar.”

Eerder al deed zich een wijziging in de individuele afvaardiging voor. Lotte Krijnsen en haar 9-jarige Rosenstolz nemen deel i.p.v. Sabine Peters. Het is voor administratief medewerkster Krijnsen (26) haar eerste kampioenschap. “Ik ben geweldig begeleid door Joyce Heuitink en heb extra lessen genomen van Seth Boschman die misschien ook nog naar Frankrijk komt. Ik vind dit EK een prachtige kans!”, zegt Krijnsen.

De afvaardiging:
Team:
Nicole den Dulk (Elen) met Wallace N.O.P. (Future x Rohdiamant; ruin 2003) grade Ia
Rixt van der Horst (Nistelrode) met Uniek N.O.P. (Gribaldi x Igor; ruin 2001) grade II
Frank Hosmar (Haarle) met Alphaville N.O.P. (Sandreo x Iglesias; ruin 2005) grade IV
Sanne Voets (Berghem) met Vedet PB N.O.P. (Florestan I x Cocktail; ruin 2002) grade III
Individueel:
Lotte Krijnsen (Enschede) met Rosenstolz (Rotspon x Sandro Hit; merrie 2006) grade III.

Website EK Para-Dressuur

Foto: Rixt van der Horst

Ander Nieuws

  • Startlijst Bixiedag 2019 online
    Startlijst Bixiedag 2019 online
  • Nieuw! Toezichthouders op dressuurwedstrijden
    Nieuw! Toezichthouders op dressuurwedstrijden
  • Deelnemers internationale wedstrijden 15 t/m 21 april 2019
    Deelnemers internationale wedstrijden 15 t/m 21 april 2019