Nederland op drie bij EK Landelijke Ruiters

Geplaatst op 21 augustus 2015 in Eventing

In Helvoirt is het EK voor Landelijke Ruiters in volle gang. Dit EK voor eventingruiters wordt verreden op twee sterren niveau en is een evenement vol traditie. Totaal afwijkend van de normale eventing is dat de landenteams ook een zestal proef moeten rijden. Na zestal en dressuur staat Nederland nu derde.

Voor Nederland begon de zestal proef donderdag goed, het team van Chef d’equipe Fried van Stiphout wist hierin een tweede plaats te behalen. Vandaag hebben alle ruiters dressuur gereden en Oranje heeft daarbij een plaats prijs moeten geven. Engeland gaat aan de leiding, Duitsland staat voorlopig tweede. Morgen gaat om 14.00 uur de cross van start voor de ruiters die starten in het EK. Zondag volgt dan het afsluitende springen. Ruiters uit vijf landen teams en een aantal individueel uitkomende combinaties zijn te bewonderen in Helvoirt. In het individuele klassement heeft Eef Hamers met Balou het beste gepresteerd van de Nederlandse delegatie. Met een score van 41.30 staat Hamers op een knappe derde plaats na de dressuur. Op plaats tien is Renske Kroeze met Jane Z de tweede Nederlandse.

Naast het EK vindt tijdens Outdoor Helvoirt ook de traditionele internationale eventingwedstrijd plaats. Deze ruiters reden vandaag en gisteren dressuur, morgen staat het springen op het programma en zondag vanaf 9.30 uur start de cross.

Kijk voor alle uitslagen en starlijsten op www.rechenstelle.de

Ander Nieuws

  • Startlijst Bixiedag 2019 online
    Startlijst Bixiedag 2019 online
  • Deelnemers internationale wedstrijden 15 t/m 21 april 2019
    Deelnemers internationale wedstrijden 15 t/m 21 april 2019
  • NK Jachtpaarden wordt weer uniek
    NK Jachtpaarden wordt weer uniek