Nederlands tweespanteam zesde na dressuur

Geplaatst op 11 september 2015 in Mennen & para

Op de tweede dressuurdag in het Hongaarse Fábiánsebestyén zijn nog drie Nederlanders van start gegaan. In het landenklassement staat het team van bondscoach Harry de Ruyter nog ver van het podium verwijderd op een zesde plaats.

Met 55,45 in dressuur is teamlid Anthonie ter Harmsel de beste Nederlander in het klassement op de vijftiende plaats. Ter Harmsel was tevreden over zijn dressuurproef, maar de punten vielen wat tegen: “Ik had weinig foutjes, alleen één keer een hapering in het wegrijden.” Vandaag was het droog, maar door de regen van gisteren was de piste erg zwaar geworden, waardoor het wegrijden en schakelen lastig was.

Individuele rijders Erik Couwenberg en Raymond Letteboer staan respectievelijk op een 26e (59,70) en 27e (59,88) plaats. Carlo Vermeulen staat nu op plaats 41.
De Italianen staan in het landenklassement aan kop dankzij uitstekende proeven van Claudio Fumagalli en Jozsef Dibak. Laatste starter Zoltan Lázár heeft Hongarije op minder dan twee punten verschil van Italië gebracht. Er zal dus ongetwijfeld wat gaan veranderen in het landenklassement want de Hongaren zullen morgen in de marathon voor eigen publiek alles uit de kast rijden.

Het is een zware marathon die de tweespanmenners te wachten staat. De hindernissen die de Hongaarse parcoursbouwer Gábor Fintha heeft ontworpen hebben mooie lijnen, maar door de gladheid van de bodem zijn de omstandigheden pittig. De organisatie doet er alles aan om de omstandigheden te verbeteren, onder andere met houtsnippers. Carlo Vermeulen gaat als eerste van de Nederlanders van start tegen half één.

Stand landenklassement na dressuur:
1. Italië 86,30
2. Hongarije 88,02
3. Duitsland 105,07
6. Nederland 112,44

Ander Nieuws

  • Francisca den Elzen opnieuw de sterkste in KNHS-Witte Van Moort Para Men Trophy
    Francisca den Elzen opnieuw de sterkste in KNHS-Witte Van Moort Para Men Trophy
  • Startlijst Bixiedag 2019 online
    Startlijst Bixiedag 2019 online
  • Deelnemers internationale wedstrijden 15 t/m 21 april 2019
    Deelnemers internationale wedstrijden 15 t/m 21 april 2019