Niels Bulthuis ongeslagen winnaar bij de Children

Geplaatst op 12 april 2015 in Springen

Met slechts vier plaatsingspunten over vier wedstrijden is Niels Bulthuis de winnaar geworden van de KNHS-Roelofsen Jeugd competitie voor Children. Niels won de competitie en de finale met Born for You met wie hij dus vier wedstrijden won. De vijfde wedstrijd tijdens Indoor Brabant schreef Niels op zijn naam met California Girl, waarmee hij in de competitie als tweede eindigde. Julia ter Woerd was met Princess Z de beste van de rest.

Niels Bulthuis blijft er nuchter onder. “Ik ben er wel zeer content mee hoor”, laat Niels zich desgevraagd ontvallen. De vele successen lijken de zoon van springruiter Peter Bulthuis, die ook begeleid wordt door Xavier Schulkens, niet naar het hoofd te stijgen. “Ik rijd in totaal zo’n vijf paarden. Naast California Girl en Born for You heb ik ook bij de junioren gereden. Ik wil dit jaar naar het EK Children. Morgen vertrekken we alweer naar Lummen, dan een week rust en daarna het Nederlands kampioenschap in Mierlo.” Niels zit in België in het tweede van het gymnasium. “We hebben volgende week vakantie dus ik kan wel naar Lummen. Het gaat met rijden beter dan op school. Ik wil later als ruiter succesvoller worden dan mijn vader”, lacht Niels.

Zijn broer Jasper hielp Niels samen met zijn ouders met groomen. Niels reed Born for You, Jasper nam Californian Girl aan de hand bij de huldiging. Julia ter Woerd (Rekken) bleef nog het dichtst in de buurt van Niels en eindigde de competitie als nummer 3.

In de finalewedstrijd reed Niels met zijn beide paarden de barrage tegen Julia Engelman (Berkhout) met Whipped Cream (v.Cantos). Julia eindigde als tweede achter Niels met Born for You.

Einduitslag KNHS-Roelofsen Jeugd Competitie Children
1. Niels Bulthuis (Kinrooi, B), Born for You (v.Onb), 4
2. Niels Bulthuis, Californian Girl (v.Calvino Z), 8
3. Juila ter Woerd (Rekken), Princess Z (v.Santiago), 14

Uitslag Finale
1. Niels Bulthuis (Kinrooi), Born for You, 0 – 0, 31,68 sec
2. Julia Engelsman (Berkhout), Whipped Cream (v.Cantos), 0 -0, 34,22 sec
3. Niels Bulthuis, Californian Girl (v.Calvino Z), 0 - 4, 34,65 sec

Foto Niels Bulthuis met Born for You (Matthew van Veen, www.luifoto.nl)

Ander Nieuws

  • Deelnemers internationale wedstrijden 14 t/m 20 januari 2019
    Deelnemers internationale wedstrijden 14 t/m 20 januari 2019
  • Indoor 2019: Inschrijving Subtop geopend
    Indoor 2019: Inschrijving Subtop geopend
  • Houtzager en Sterrehof’s Calimero opnieuw groots in Basel
    Houtzager en Sterrehof’s Calimero opnieuw groots in Basel