Paardenmishandelingen. Heb je vermoedens of tips: bel de politie!

Geplaatst op 24 juni 2015

Sinds een jaar loopt er een onderzoek naar paardenmishandelingen die verband met elkaar lijken te hebben. In zo'n 40 gevallen zijn vooral merries van achteren met een scherp voorwerp mishandeld. De politie gaat er niet vanuit dat alle mishandelingen door dezelfde dader zijn gepleegd.

Locaties 
De mishandelingen deden zich in het hele land voor: van Noord-Holland tot Limburg. Maar ook in Oost-Brabant, Zuid-Gelderland en Utrecht. Er zijn zelfs incidenten bekend in de grensstreken met Duitsland en België. Het overkomt niet alleen paarden die in de wei staan maar ook dieren die binnen stonden, op stal of in de manege, en die daar zijn aangevallen. De politie vermoedt dat alle locaties zorgvuldig zijn uitgekozen. Waarschijnlijk zijn ze geobserveerd en erop geselecteerd om gemakkelijk ongezien weg te komen. Bijvoorbeeld via een fietspad.

Paardeneigenaren
De politie adviseert paardeneigenaren alert te zijn. Als er verwondingen aan bijvoorbeeld de achterkant van het paard worden geconstateerd dan is het belangrijk om, nadat de dierenarts is ingelicht, ook de politie te waarschuwen zodat die bewijsmateriaal kan veiligstellen. Een advies aan paardeneigenaren is om foto's te maken van de aangetroffen situatie.

Tips/getuigen
Het onderzoeksteam is op zoek naar mensen die mogelijk een verklaring hebben voor deze feiten. Zijn deze feiten te koppelen aan iemand?  
Heb je vermoedens en tips, bel dan 0800-6070. Wilt u anoniem blijven, bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Bron: Politie, Landelijke Eenheid

Ander Nieuws

  • Houd je paard in vorm door Hippische Leergang Massagetechniek *Video*
    Houd je paard in vorm door Hippische Leergang Massagetechniek *Video*
  • Startlijst Bixiedag 2019 online
    Startlijst Bixiedag 2019 online
  • Heropening ruiter- en fietspad vanaf Nationaal Hippisch Centrum
    Heropening ruiter- en fietspad vanaf Nationaal Hippisch Centrum