Paard&Koets zet grote stap voorwaarts voor de tweede maal in Ermelo

Geplaatst op 10 november 2015 in Mennen & para

Paard&Koets beleefde dit weekend een uiterst succesvolle editie. 12.500 menliefhebbers vonden voor de tweede maal hun weg naar het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo, waaronder opvallend veel internationale gasten.

Natuurlijk waren de KNHS en FNRS ook samen vertegenwoordigd op Paard&Koets. In de gezamenlijke stand konden bezoekers meedoen aan verschillende winacties en kon je terecht voor de meest uiteenlopende vragen over bijvoorbeeld het menbewijs, menopleidingen en algemene vragen over de KNHS en FNRS.

Op zondagmiddag 8 november is een vijfjarig sponsorcontract getekend dat top paardenvoerleverancier Pavo verbindt aan de KNHS. Met de tekening van dit contract is Pavo vanaf 1 januari 2016 official partner van de KNHS. Pavo trakteerde in de KNHS- en FNRS-stand op voerscheppen en mueslizakjes.

‘Het aantrekken van buitenlandse bezoekers, de groei van twee naar drie evenementendagen en het uitbreiden van het promodorp waren speerpunten die de organisatie dit jaar voor ogen had. Het promodorp groeide 20% ten opzichte van vorig jaar en werd bezocht door veel kooplustig publiek. De menliefhebbers kwamen uit alle windstreken, van Letland tot Frankrijk en van Amerika tot Zweden’, aldus een enthousiaste organisator Gijs Bartels.

De finale van de jeugdmarathon op zaterdag werd gewonnen door Feyoena de Beaufort (categorie tot 14 jaar) en Gerryt Riemersma (categorie vanaf 14 jaar en tweespan). Marijke Hammink was met haar tweespan Welsh-pony’s de snelste in de ‘Strijd der Rassen’ op zondagmiddag. Uit handen van organisator Gijs Bartels ontving voormalig vierspanmenner Tjeerd Velstra de ‘Mennifique Wisseltrofee’, waarmee hij in het zonnetje werd gezet voor zijn verdiensten in de mensport. Onder andere Boyd Exell en Georg von Stein zorgden voor hoogtepunten in het programma, de familie-battle tussen vader en zoon Chardon zorgde voor de apotheose van de zondag. De battle werd gewonnen door de IJsbrand, die zijn zoon minimaal aftroefde.

Paard&Koets vindt volgend jaar plaats op 4, 5 en 6 november op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. 

Categorie: mennen, Paard&Koets, Evenement

Ander Nieuws

  • Francisca den Elzen opnieuw de sterkste in KNHS-Witte Van Moort Para Men Trophy
    Francisca den Elzen opnieuw de sterkste in KNHS-Witte Van Moort Para Men Trophy
  • Startlijst Bixiedag 2019 online
    Startlijst Bixiedag 2019 online
  • Deelnemers internationale wedstrijden 15 t/m 21 april 2019
    Deelnemers internationale wedstrijden 15 t/m 21 april 2019