Raf Kooremans beste Nederlander bij Eventing OutdoorBrabant

Geplaatst op 06 september 2015 in Eventing

Outdoor Brabant in Breda had ook dit jaar weer een gevarieerd en ambitieus programma vol paardensport. Het WK mennen voor pony’s was daarbij het belangrijkste, maar ook de internationale eventingwedstrijd heeft een vast plaats op het programma. In zowel de twee- als driester wedstrijd ging de overwinning naar de Duitse Julia Krajewski. Met een vierde plaats in de driester was Raf Kooremans (Turnhout B.) met MC B Vulcano goed voor het beste Nederlandse resultaat.

Helaas werd Breda geteisterd door enorme regenbuien de afgelopen week en was het terrein rondom de stallen en pistes al snel veranderd in een grote modderpoel. Wonderwel hield het traject van de cross zich prima en was daar op zondag te genieten van prachtige sport.

De eerste dagen tijdens dressuur en springen waren de vele aanspanningen en enthousiaste toeschouwers voor sommige eventingpaarden misschien wel de grootste uitdagingen. Samen met de vele regenval stond dat voor meerdere ruiters goede prestaties in de weg. Gelukkig verliep de cross voorspoedig en onder redelijke weersomstandigheden.
Parcoursbouwer Bas Verhoeven had een mooie cross neergezet waarbij de opgaven niet te zwaar waren en er relatief veel foutloze ritten op het scorebord kwamen. De tijd bleek echter wel moeilijk te halen waardoor de cross toch nog de nodige verschuivingen in het klassement te weeg bracht.

In zowel de twee ster- als driester wedstrijd kwam het beste Nederlandse resultaat op naam van Raf Kooremans. In de tweester reed hij Zulu HDH naar plaats 13, terwijl MC B Vulvano dus vierde werd in de driester. Raf vertelt enthousiast: “Het is een mooie wedstrijd, ondanks de regen hield de bodem in de cross zich best goed en de organisatie heeft er alles aan gedaan. Ik heb een heerlijk rondje gereden. Vulcano is echt een heel fijn paard. Hij heeft een super mentaliteit, ik kan hem gewoon op een trensje rond rijden. Hierna wil ik nog graag de driester in Waregem met hem rijden en dan is het seizoen voor hem voorbij. Hij heeft het echt goed gedaan.”

Alle uitslagen zijn te vinden op www.rechenstelle.de

Meer informatie ook op www.outdoorbrabant.nl

Foto: Raf Kooremans en MC B Vulcano

Ander Nieuws

  • Startlijst Bixiedag 2019 online
    Startlijst Bixiedag 2019 online
  • Deelnemers internationale wedstrijden 15 t/m 21 april 2019
    Deelnemers internationale wedstrijden 15 t/m 21 april 2019
  • NK Jachtpaarden wordt weer uniek
    NK Jachtpaarden wordt weer uniek