Regiokampioenschap Friesland dressuur pony's (indoor 2015)

Geplaatst op 07 februari 2015 in Dressuur & para

Ondanks de gladheid op de weg was er op 7 februari toch veel deelname aan het Fries Regiokampioenschap en werden er knappe prestaties geleverd.

De aftrap va de dressuur werd gemaakt door de L2 pony’s cat.AB. Amarins Halman reed een nette proef met haar pony Cascob Limelight, waarmee zij won met een percentage van 65,33

De L2 cat.C werd een prooi voor Anna Siemensma met haar stoere schimmel Sky Dancer met 62,67%.
In de L2 DE won Anke Marije de Vries met haar goed bevestigde pony Orchids Exel. Zij reed een mooie proef wat haar 65,17% opleverde. Tweede werd Aukjen Thea Hoekstra met haar Nylano. Meet een degelijke proef en een mooi stille aanleuning kreeg ook zij een ticket voor KNHS Indoorkampioenschap in Ermelo met een percentage van 64,83%. 

De klasse M1cat.C won Minke Sijtsma met de routinier Joep. Met een sympathieke beeld scoorde zij 64%.
Sarah Anna Brinkman scoorde 64,33% in de M1 cat.C door een mooie constante verrichting met haar pony Brouwershaven Marthijs,waarmee zij aan kop ging.
De M1 DE was een rubriek met twee duidelijke uitschieters. Nienke Wulff triok aan het langste eind met haar stoere pony Camiro. Ze reed een gedurfde proef met veel power, goed voor 68,50%. Erg goede tweede werd Romee de Jager met haar Evita. De mooi zittende amazone vormt een mooie combinatie met haar pony, maar miste wat power die Nienke wel liet zien. Romee scoorde 67,33%
Een prachtige score van 70,83% voor een fantastisch gereden proef kreeg Nina Woerts met Golden Princess. Met internationale allure en zeer bevestigd reed zij haar proef. Tweede werd Elina de Groot met haar elegante palomino Lady Go Lightly. Met veel gemak reedzij haar proef en scoorde daarmee 65,17%.

Ook de titel in de Z1 cat.C werd een prooi voor Nina Woerts, dit keer met Fabel. Een net afgewerkte proef met veel controle en toch genoeg impuls leverde haar 66,18% op. De Z1 cat.DE won Nienke Wulff met Double White met 65,74%. Met veel controle en een heel mooie aanleuning scoorde zij 65,74%. Ook naar Ermelo afgevaardigd wordt Mindy Kijlstra met haar pony Kijony. Zij scoorde een percentage van 63,97%.

In de Z2 DE helaas niet zo veel deelname, maar zeker geen mindere kwaliteit. Jildou Kooistra won deze rubriek met haar sterk dravende Dornier met het hoogtse percentage van de dag, maar liefst 71,28% kreeg zij voor haar zeer gedurfde proef.

Categorie: Regiokampioenschap Indoor 2015

Ander Nieuws

  • Oranje ruiters in topvorm bij Special Olympics
    Oranje ruiters in topvorm bij Special Olympics
  • Ook Emmelie Scholtens naar wereldbekerfinale dressuur
    Ook Emmelie Scholtens naar wereldbekerfinale dressuur
  • Leren paardrijden: Sturen
    Leren paardrijden: Sturen