Ride & Run een nieuw evenement waar paardrijden en hardlopen samenkomen

Geplaatst op 28 april 2015

Op zaterdag 27 juni vindt de eerste editie van het event Ride & Run in Ermelo plaats. Tijdens dit gloednieuwe event, georganiseerd door de KNHS (Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie) en Bit (paardenmagazine) komen paardrijden en hardlopen samen. De een rijdt, de ander rent en samen werk je zo aan fitheid en gezondheid. Het is gezellig en je bent lekker bezig in de natuur.

Doel
Sport en recreatie komen op ludieke wijze samen tijdens Ride & Run op 27 juni op het KNHS-terrein in Ermelo. Ride & Run is onderdeel van de KNHS Paard & Leven Dag, die dan ook plaatsvindt. De invulling van Ride & Run is simpel: een ruiter en een hardloper leggen gezamenlijk een vooraf uitgezette route van 5 of 10 km af. De hardloper bepaalt de snelheid en levert de grootste inspanning. Paard en ruiter ontspannen ondertussen, genieten van de mooie natuur en motiveren de hardloper.


Boegbeelden

Olympische dressuuramazones Imke Schellekens (Hooge Mierde) en Marlies van Baalen (Brakel) doen ook mee. Marlies is behoorlijk sportief en wisselt fietsen en boxtraining af met hardlopen. Ze loopt wel vaker een 5 kilometer. Voor Ride & Run gaat ze trainen voor de 10 kilometer. Met wie ze in het team zit, houdt ze nog even geheim. “Maar met een sportieve moeder, een ervaren marathonloper als tante, een fietsende broer, een hardlopende man en een fitte vriendengroep, heb ik keuze te over! Dat wordt lootjes trekken”, aldus Marlies. Imke gaat voor een familieteam, broer Gijs wil sowieso de 10 kilometer rennen en Imke gaat te paard. “Ik ga gewoon heerlijk een buitenrit maken! Ik vind het leuk om buiten in de natuur te rijden en vind het nog leuker om dat samen met Gijs te doen”.

Foto boven: Imke Schellekens en Gijs Bartels, foto onder: Marlies van Baalen 


Deelname

Een team bestaat uit twee of drie personen. Een ruiter en een of twee hardlopers. Gedurende de route mogen ruiter/hardloper met elkaar wisselen op daarvoor uitgezette stopplaatsen. Door te wisselen kan een team het langer volhouden en langer tempo maken. Vijf kilometer rennen is lastig, maar steeds 2,5 kilometer rennen, 2,5 kilometer rusten op het paard, lukt vast wel. Het wisselen is uiteraard niet verplicht. Eén loper mag de hele route afleggen, zolang het team maar bij elkaar blijft en samen finisht. Meedoen is belangrijker dan winnen!


Jeugd

De minimale leeftijd van de deelnemers is acht jaar en die jeugdige ruiters mogen alleen onder begeleiding van een volwassenen meedoen. Onderweg wisselen mag dan niet. Deelnemers vanaf veertien jaar kunnen onderweg wel wisselen, maar onder bepaalde voorwaarden. Twee 16-jarigen die willen meedoen met een E-pony, dat is prima! Een veertienjarige amazone die wil rijden met een D-pony en haar boomlange vader? Meedoen is prima, maar wisselen niet.


Interesse?

Inschrijven kan vanaf 1 mei. Kijk voor meer informatie, handige trainingsschema’s, blogs, artikelen en inschrijven op
www.rideandrun.nl.   

Categorie: Ride&Run

Ander Nieuws

  • Nationale Sportweek: aandacht voor sport en bewegen
    Nationale Sportweek: aandacht voor sport en bewegen
  • Ride & Run: ruiters, hardlopers en mountainbikers domineren Ermelose heide
    Ride & Run: ruiters, hardlopers en mountainbikers domineren Ermelose heide
  • Eventingamazone Alice Naber en dressuuramazone Jill Huybregts op Ride&Run 2016
    Eventingamazone Alice Naber en dressuuramazone Jill Huybregts op Ride&Run 2016