Sanne Thijssen winnaar Grote Prijs van Wierden

Geplaatst op 08 november 2015 in Springen

Sensationeel was de overwinning van Sanne Thijssen en haar merrie Ulena in de tweesterren Grote Prijs van Wierden. Ze reed als laatste de winnende barragerit. Het publiek in Manege Vossenbos waardeerde dat met een ovationeel applaus voor de 16-jarige amazone. “Het was zo mooi om de Nederlandse vlag voor mezelf omhoog te zien gaan”, straalt de Limburgse na de prijsuitreiking.

“Natuurlijk ging ik voor de overwinning”, is de eerste reactie van Sanne Thijssen (Sevenum). “Om in de barrage van een Grote Prijs een oefenrondje te rijden, nou nee! Ik dacht dat ik in de eerste lijn in de barrage al een galopsprong teveel maakte, maar Ulena trekt zo snel op. Het liep perfect daarna. Het was zo mooi om de Nederlandse vlag voor mezelf omhoog te zien gaan.”
“Ulena krijgt nu een paar weken rust. Vorige week waren we derde in de tweesterren Grote Prijs van Opglabbeek en hier in Wierden wint ze de Grote Prijs en de rankingproef op donderdag. Ulena heeft abnormale vechtersmentaliteit. Dat heeft ze hier wel weer bewezen. Ze heeft veel gedaan, dus mag nu een tijdje op rust”, legt Sanne uit over de merrie waarmee ze ook het NK junioren won.
“Dit was mijn eerste keer dat ik hier in Wierden reed. Dan gelijk winnen is natuurlijk mooi. Maandag word ik 17. Dat betekent dat ik in januari mijn eerste driesterren Grote Prijs mag rijden. Dat kan me niet snel genoeg gaan”, laat Sanne haar ambities horen. “Ik weet nog niet of de paarden die ik nu heb ook dat niveau aankunnen. Maar ik denk dat ik wel steeds meer paarden van mijn vader Leon doorgeschoven krijg. Hij wordt ook een dagje ouder”, lacht Sanne. Leon eindigde met Captain Cooper met een balk op een achtste plaats in de Grote Prijs van Wierden en was een van de eerste die zijn dochter feliciteerde met haar overwinning. “Top gereden”, complimenteerde Leon zijn dochter.
Conor Drain was de enige niet-Nederlander in de barrage en de in Twente wonende Ier leek er met Zidane (v.Germus R) met de overwinning van door te gaan, totdat de na hem rijdende Sanne Thijssen en Ulena de overwinning in eigen land hielden. Brons was voor Siebe Kramer en Coralie (v.Cornet Obolensky).

Uitslag CSI** Grote Prijs van Wierden, 1.45m
1. Sanne Thijssen (Sevenum), Ulena (v.Baloubet du Rouet), 0 – 0 , 32.71 sec
2. Conor Drain (IRL), Zidane (v.Germus R), 0 – 0, 32.83 sec
3. Siebe Kramer (Oud Beyerland), Coralie (v.Cornet Obolensky), 0 – 0, 33.58 sec

Foto: Sanne Thijssen en Ulena (www.fototrailer.nl)

Klik hier voor de volledige uitslag

Ander Nieuws

  • Fleur Holleman wint met Bora-Bora pony Grand Prix Gorla Minore
    Fleur Holleman wint met Bora-Bora pony Grand Prix Gorla Minore
  • Voormalig winnaars NK Springen 1937 - 2018
    Voormalig winnaars NK Springen 1937 - 2018
  • Harrie Smolders met Don VHP Z N.O.P. knap tweede in LGCT Grand Prix van Miami
    Harrie Smolders met Don VHP Z N.O.P. knap tweede in LGCT Grand Prix van Miami