Tegenvallende marathon voor Nederlandse tweespanrijders

Geplaatst op 12 september 2015 in Mennen & para

Hoewel het weer in Fábiánsebestyén vandaag perfect was, waren de omstandigheden voor de marathon zwaar. De bodem was nog glad en zwaar van de regen die de voorgaande dagen viel. De organisatie had er alles aan gedaan om de omstandigheden te verbeteren en de toegestane tijd kende een ruimere marge.

Carlo Vermeulen was de eerste oranjemenner die van start ging. In hindernis 5 was hij even de weg kwijt en kostbare seconden tikten weg. Daarbij liep hij zelf nog een fikse knal op waardoor zijn kunstheup verkeerd schoot en hij niet anders kon dan de overige hindernissen met heel veel pijn uit rijden. Daarmee lag de druk op zijn teamgenoten Tristan Verheijen en Anthonie ter Harmsel. WK debutant Verheijen reed in hindernis 4 niet alleen een bal, maar ook nog eens een herstelde parcoursfout, wat 22 strafpunten in dit obstakel opleverde. Vervolgens ging het ook nog eens mis in hindernis 8 waar zijn span even verkeerd schoot en hij een grote volte moest maken. Bij Anthonie ter Harmsel liep het ook niet en ook hij reed er een bal af. De medaillekansen voor het oranjeteam lijken verkeken. Nederland staat nu negende. Hongarije leidt gevolgd door Italië en Duitsland.

Het beste Nederlandse resultaat was voor individueel starter Raymond Letteboer. Letteboer had zijn bonte routinier Edje naast zijn donkerbruine Charlie ingespannen en was zeer tevreden over zijn marathonresultaat van 123,47. Letteboer staat in het klassement nu op de 21e plaats. De Hongaren voeren het individuele klassement aan met de gebroeders Lázár op kop. Claudio Fumagalli leverde twee plaatsen in en staat nu derde. Morgen is het superspannend in de vaardigheidsproef, want de top 7 staat heel dicht bij elkaar. 

Klik hier voor de uitslagen.

Foto Raymond Letteboer door Krisztina Horváth

Ander Nieuws

  • Startlijst Bixiedag 2019 online
    Startlijst Bixiedag 2019 online
  • Deelnemers internationale wedstrijden 15 t/m 21 april 2019
    Deelnemers internationale wedstrijden 15 t/m 21 april 2019
  • Deelnemers internationale wedstrijden 8 t/m 14 april 2019
    Deelnemers internationale wedstrijden 8 t/m 14 april 2019