Tweede Hippiade-titel voor Amber Meijer en Carrera KM

Geplaatst op 04 september 2015 in Springen

Twee jaar na hun Hippiade-titel in het L veroverden Amber Meijer en Carrera KM de titel in het ZZ. De 16-jarige Groningse kan het nog amper bevatten: “Dit is wel fantastisch, ZZ kampioen bij de paarden worden”. Renate Beuving reed Berona naar het zilver. Roel Holthuizen zag zijn optreden beloond met brons.

Het is voor Amber Meijer de derde keer dat ze de gouden medaille wint op de Hippiade. “Een keer in het Z bij de pony’s, twee jaar geleden met Carrera KM in het L en vandaag in het ZZ.” De carrière van de 6 VWO leerlinge is snel gegaan. “Carrera KM is een ongelooflijk fijn paard. Omdat ik bij de bij de pony’s al internationaal had gereden, had ik al meer ervaring. Als het dan lekker gaat, dan ga je zo door.”

Vier combinaties bleven twee keer foutloos in het ZZ en streden in de barrage om de podiumplaatsen. Robin van de Wetering reed Qoming Star aanvankelijk naar de tweede plaats, maar werd later uit de uitslag verwijderd omdat niet de vereiste papieren konden werden overhandigd. Amber Meijer was lest best in de barrage. “Het parcours was vandaag wel technisch gebouwd. Ik had een heel fijn rondje en in de barrage zat ik vanaf hindernis 1 gelijk goed in mijn ritme.” Carrera KM nam Amber twee jaar geleden over van Jur Vrieling. “Ik train een keer in de maand bij Jur. De dingen waar ik dan op moet letten neem ik mee in de lessen met Rob Besseling, die een keer in de week bij ons komt. Ik ben druk met school, maar wil toch proberen om het komend seizoen meer wedstrijden bij de junioren te gaan rijden. Ik heb internationaal al wel tweesterren wedstrijden gereden.”


Uitslag Hippiade paarden 2015 – ZZ springen
1. Amber Meijer (Veendam), RV Veendam e.o., Carrera KM (v.Clearway), 0 – 0, 44.30 sec
2. Renate Beuving (Odoorn), Berona (v.Royal Star), RV de Boekweitruiters, 0 – 0, 46,76 sec
3. Roel Holthuizen (Elst), Casillas (v.Vegas VDL), RV Sint Hypolitus, 0 – 8, 45,49 sec

Klik hier voor de volledige uitslag

Foto: Amber Meijer en Carrera KM (www.digishots.nl)

 

Ander Nieuws

  • Startlijst Bixiedag 2019 online
    Startlijst Bixiedag 2019 online
  • Springruiters maken zich op voor titelstrijd in Mierlo
    Springruiters maken zich op voor titelstrijd in Mierlo
  • Deelnemers internationale wedstrijden 15 t/m 21 april 2019
    Deelnemers internationale wedstrijden 15 t/m 21 april 2019