Van der Meer en Van Es M-dressuurkampioenen

Geplaatst op 05 september 2015 in Dressuur

De finales van de klassen M1 en M2 dressuur werden vandaag op het zand gereden. De eerste proef op het gras vond gisteren in de stromende regen plaats. Overtuigende kampioenen Fransje van der Meer in het M2 en Saskia van Es in het M1 wonnen de finaleproef en daarmee de titels.

M2 titel voor Fransje van der Meer ´Echt Mooi´

“Echt mooi”, lacht Fransje van der Meer voorafgaand aan de prijsuitreiking van de klasse M2 dressuur waar ze gehuldigd wordt als kampioene. “Ik ben echt mega, mega blij met deze titel.”
De amazone uit Nootdorp won de titel met haar zevenjarige hengst Echt Mooi (Glock’s Voice x Sandreo). “Ik heb hem gekocht als veulen en zo heette hij al. Ik vind het een hele toepasselijke naam.” De eerste proef werd vrijdagmiddag op het gras gereden, de finalisten reden op de tweede Hippiade paarden-dag op de zandpiste. “Gisteren was het wat moeilijker voor Echt Mooi in de bagger, maar hij liep er super door heen. Met de tweede plaats was ik heel blij, omdat we ons daar mee plaatsen voor de finale. Echt Mooi liep vandaag echt super fijn. Ik vond dat het eigenlijk zonder fouten ging. Ik was zelf ook heel erg tevreden”, aldus de amazone die getraind wordt door haar moeder Jolanda van der Meer. “Zij is echt mijn steun en toeverlaat. Ik ben geen familie van Patrick. Dat vragen ze heel vaak.”
Fransje ontdekte Echt Mooi zelf en leidde hem op. “Hij is nog hengst, hij is heel sensibel, maar echt op mij gericht. Ik heb hem als veulen bij de fokkers gekocht en ken hem door en door. Het is echt ‘mijn paardje’. Afgelopen winter werden we zesde bij de Indoorkampioenschappen in het M1. Toen miste hij nog wat kracht. Daar hebben we hard op getraind. Echt Mooi wordt steeds sterker en beter en heeft heel veel kwaliteit.”

Dressuur M1: Saskia van Es stapt weer tevreden van Flanagan RP af

“Ik heb hele fijne proeven kunnen rijden tijdens het kampioenschap. Gisteren had ik het geluk dat ik al als vijfde mocht starten. Toen was de baan nog enigszins droog. Hij liep ook super fijn en dat zag je ook terug in de scores. Gisteren wonnen we met ruim 71 procent, vandaag ging het helemaal top. We stonden zeven procent los van de nummer 2.” Aan het woord is Saskia van Es die met de vijfjarige Flanagan RP de Hippiade-titel in de klasse M1 won. De amazone uit Heerlen runt sinds vorig jaar haar eigen stal in Hulsberg. “Dat gaat goed. De stallen staan vol. Flanagan RP rijd ik voor zijn fokkers. Het is een Vivaldi x Welt Hit II. Het is een heel fijn paard. Wel wat heet, dat wel. Als ik zijn koppie erbij kan houden dan loopt hij echt super. Ik stap er nooit ontevreden af. Er zijn maar heel weinig paarden van vijf jaar oud die zo kunnen lopen.”
Van Es bereidde Flanagan RP heel bewust voor op de Hippiade. “Ik start niet in jonge paardenwedstrijden. Ik ben heel wedstrijdgericht en wil pieken op regiokampioenschappen en Hippiades. Dit is de vijfde keer dat ik kampioen word. Vorig jaar was ik tweede met Flanagan RP in het L2 Indoor. Met mijn Johnson hengst Elastico was ik vandaag vierde in het Z1. Met hem ben ik vier keer op rij kampioen geworden.”

Uitslagen M1 dressuur:

1. Saskia van Es - Flanagan RP (v. Vivaldi) - RV Personality (Schaesberg) - Voerendaal - 75,22%
2. Neelke van Kollenburg - Feline (v. Jazz) - PPH de Horstdravers (Haghorst) - Oirschot - 68,67%
3. Iris Sijtsma - Sijtsmafarm’s Eye Catcher (v. Gribaldi) - LR Sjaerdema-Liauckemaruiters (Franeker) - St.Jacobiparochie - 68,44%

M2 dressuur
1. Fransje van der Meer - Echt Mooi (v. Voice) - RV 's-Gravenhof (Nootdorp) - Nootdorp - 70,89%
2. Romy Bemelmans - Bolero (v. Belissimo) - RV Pegasus (Hulsberg) - Hulsberg - 67,44%
3. Marrit Reusien - Hidde fan de Brinkhof (v. Tsjalke 397) - RV Dwingeloo (Westerveld) - Ruinen - 67,11%

Klik hier voor alle uitslagen.

Foto: Fransje van der Meer met Echt Mooi (www.digishots.nl)

Categorie: Hippiade 2015

Ander Nieuws

  • Startlijst Bixiedag 2019 online
    Startlijst Bixiedag 2019 online
  • Nieuw! Toezichthouders op dressuurwedstrijden
    Nieuw! Toezichthouders op dressuurwedstrijden
  • Deelnemers internationale wedstrijden 15 t/m 21 april 2019
    Deelnemers internationale wedstrijden 15 t/m 21 april 2019