Vrijdag eerste landenwedstrijd voor Nederlands springteam

Geplaatst op 28 april 2015 in Springen

Bondscoach Rob Ehrens heeft de namen van de vier ruiters en hun paarden bekend gemaakt die aanstaande vrijdag in het Belgische Lummen deelnemen aan de eerste FEI Furusiyya landenwedstrijd van dit seizoen. Willem Greve, Harrie Smolders, Frank Schuttert en Johnny Pals rijden dan in de opvallende oranje-rijjassen.

Lummen eerste van acht etappes FEI Furusiyya Nations Cup 

Bondscoach Rob Ehrens heeft de namen van de vier ruiters en hun paarden bekend gemaakt die aanstaande vrijdag in het Belgische Lummen deelnemen aan de eerste FEI Furusiyya landenwedstrijd van dit seizoen. Willem Greve, Harrie Smolders, Frank Schuttert en Johnny Pals rijden dan in de opvallende oranje-rijjassen.

Aanstaande vrijdag kan Nederland nog geen plaatsingspunten verdienen om in aanmerking te komen voor de finale van de FEI Furusiyya in Barcelona, die Nederland vorig jaar won. “Voor ons zijn de landenwedstrijden in La Baule, Rome, Rotterdam en Falsterbo van belang. Daar moeten we de punten halen om ons wederom te plaatsen voor de finale in Barcelona. Als wereldkampioenen hebben we voor alle acht wedstrijden van de competitie een uitnodiging om te rijden. Dat doen we in Lummen ook. Ook hier proberen we zo goed mogelijk te eindigen, zodat we de andere landen punten afsprokkelen”, legt bondscoach Rob Ehrens uit.
“Voor Lummen kies ik voor Harrie Smolders met Emerald, een ervaren combinatie die de laatste weken in goede vorm verkeert. Willem Greve en Eldorado van de Zeshoek zijn sinds februari een combinatie. Eldorado van de Zeshoek is een paard met veel vermogen en ze hebben zich op het NK afgelopen weekend in Mierlo uitstekend laten zien. Frank Schuttert rijdt met GK Quentin. Vorige week eindigden ze op hetzelfde terrein in Lummen als tweede in de driesterren Grote Prijs. Johnny Pals en Vignet reden vorig jaar al verschillende landenwedstrijden waarin goede prestaties neergezet werden. Marc Houtzager gaat mee als vijfde man, mocht een van de andere combinaties op het laatste moment uitvallen.”
Rob Ehrens is als altijd positief over de belangrijke landencompetitie die hij vorig jaar met zijn ruiters in de finale in Barcelona winnend afsloot. “Ik heb op het NK in Mierlo veel combinaties gezien die ik op kan gaan stellen in mijn teams. Naast de acht wedstrijden van de FEI Furysiyya Nations Cup in de eerste divisie, is er half augustus het EK in Aken en we mogen begin september ook weer meedoen in Calgary, dus dan heb ik veel combinaties nodig om de teams te vullen. We willen natuurlijk weer de finale van de FEI Furysiyya Nations Cup halen en op het EK goud winnen. Zoals we er nu voor staan stemt mij heel tevreden.”


Nederlands team Nations Cup Lummen, vrijdag 1 mei
Willem Greve (Markelo) – Eldorado van de Zeshoek (v.Clinton), 11 jaar, hengst
Johnny Pals (As), Vignet (v.Heartbreaker), 13 jaar, hengst
Frank Schuttert (Meeuwen, B), GK Quentin (v.Quantum), 9 jaar, ruin
Harrie Smolders (Grobbendonk, B), Emerald (v.Diamant de Semilly), 11 jaar, hengst

Landenwedstrijden-serie FEI Furusiyya Nations Cup 2015, 1e divisie Europa
29 april – 3 mei Lummen (België)
14 – 17 mei La Baule (Frankrijk) *
21 – 24 mei Rome (Italië) *
4 tot 7 juni Sankt Gallen (Zwitserland)
17 – 21 juni Rotterdam *
9 – 12 juli Falsterbo (Zweden) *
30 juli – 2 augustus Hickstead (Engeland)
5 – 8 augustus Dublin (Ierland)

24 – 27 september Finale Barcelona (Spanje)

* tellen de plaatsingpunten voor Nederland

 

Ander Nieuws

  • Deelnemers internationale wedstrijden 14 t/m 20 januari 2019
    Deelnemers internationale wedstrijden 14 t/m 20 januari 2019
  • Indoor 2019: Inschrijving Subtop geopend
    Indoor 2019: Inschrijving Subtop geopend
  • Houtzager en Sterrehof’s Calimero opnieuw groots in Basel
    Houtzager en Sterrehof’s Calimero opnieuw groots in Basel