Yenca Sips en Bella Fortuna Hippiade kampioen Z-springen

Geplaatst op 04 september 2015 in Springen

De eerste Hippiade kampioen bij de paarden is bekend. Yenca Sips won in de stromende regen de barrage van het Z-springen met Bella Fortuna.

Yenca Sips en Bella Fortuna lieten de gestaag vallende regen in de barrage van het Z-springen voor wat het was en galoppeerden vlot naar de eerste Hippiade-titel bij de paarden. “Ik had een Geert Moerings voor me zien rijden en dacht ik moet er gewoon voor gaan. Ik koos er voor om echt door te galopperen in de wendingen. Zo heb ik lekker mijn tempo gehouden.” De amazone uit Terneuzen en de negenjarige dochter van Ukato klopten de tijd van routinier Geert Moerings en Vestigo Z met een halve seconde. “Dit is echt mijn grootste overwinning. We waren Zeeuws kampioen en we hebben de Springtour Zeeland in het Z gewonnen.” Yenca rijdt Bella Fortuna nu anderhalf jaar. “Ze heeft heel veel kwaliteit en veel vermogen. Bella Fortuna denkt goed mee. Als je een team met haar bent kan ze overal overheen. Het is echt een merrie. Het heeft wel even geduurd voordat ik een band met haar opgebouwd had, maar die band is er nu zeker.”
Sven Peters reed met Channel (v.Rascin) een zekere foutloze ronde in de barrage en zag die in de tijd van 49.23 seconden beloond met het brons. Acht combinaties wisten zich in het Z te plaatsen voor de barrage.

Uitslag Hippiade paarden 2015 – Z springen
1. Yenca Sips (Terneuzen), Bella Fortuna (v.Ukato), 0 – 0, 44.59 sec
2. Geert Moerings (Roosendaal), Vestigo Z (v.Vigo d’Arsouilles), 0 – 0, 46.09 sec
3. Sven Peters (Enschede), Channel (v.Rasin), 0 -0, 49.23 sec

Klik hier voor de volledige uitslag

Foto: Yenca Sips en Bella Fortuna (www.digishots.nl)

Ander Nieuws

  • Startlijst Bixiedag 2019 online
    Startlijst Bixiedag 2019 online
  • Springruiters maken zich op voor titelstrijd in Mierlo
    Springruiters maken zich op voor titelstrijd in Mierlo
  • Deelnemers internationale wedstrijden 15 t/m 21 april 2019
    Deelnemers internationale wedstrijden 15 t/m 21 april 2019