Adelinde Cornelissen derde in Wereldbekerwedstrijd Neumünster

Geplaatst op 21 februari 2016 in Dressuur

De top twee van de FEI Reem Acra Wereldbekerwedstrijd dressuur in het Noordduitse Neumünster was dezelfde als drie weken geleden in Amsterdam met de Duitse amazones Isabell Werth en Jessica von Bredow-Werndl. Verrassender was de derde plaats van Adelinde Cornelissen en de 19-jarige Jerich Parzival N.O.P. die in geweldige vorm een schitterende Kür op Muziek reden. “Parzival stond er super aan vandaag. Hij heeft nog zoveel plezier in zijn werk en is super fit”, aldus Cornelissen.

Net als in Amsterdam was er geen kruid gewassen tegen de Duitse Isabell Werth en haar super getalenteerde merrie Weihegold. Met veel expressie reed de geroutineerde amazone haar elfjarige merrie naar een score van 84.600. Dat was bijna vier procent meer dan haar landgenote Jessica von Bredow-Werndl en de in Nederland gefokte hengst Unee BB (80,900%). Jerich Parzival NO.P. die door de juryleden op de derde plaats werd gezet, begon met veel machtsvertoon aan zijn Kür op Muziek. “Parzival stond er super aan vandaag. Hij was echt bij de les en liep gewoon geweldig”, is Cornelissen enthousiast. “Gisteren in de Grand Prix viel er iets achter de jury toen we onze proef begonnen. Daar schrok Parzival van. Het is in Neumünster al een rumoerige hal, waar het publiek dicht op de ring zit. Parzival bleef gisteren tijdens de proef in zichzelf gekeerd. Gelukkig had hij daar vandaag geen last van.”

“Ik weet nog niet hoe de planning er de komende tijd uit gaan zien”, vervolgt Cornelissen. “Daar gaan we nu maar verder over denken. Als ik mee wil doen aan de wereldbekerfinale in Gothenburg, dan al ik op Indoor Brabant moeten rijden. Daar ga ik nog over denken. Parzival voelt niet aan als een negentienjarige. Hij is zo fit. Ik kreeg hier in Neumünster veel complimenten dat hij er zo goed uitziet.”

In de inleidende Grand Prix op zaterdag was het podium hetzelfde met Adelinde Cornelissen en Jerich Parzival N.O.P. ook op de derde plaats. De laatste keer dat Cornelissen haar vosruin op een internationale wedstrijd startte was in november vorig jaar, waar ze ook een derde plaats behaalden in de wereldbekerwedstrijd. In de tussenstand van de liga staan ze op de 17e plaats. Cornelissen was de enige Nederlander aan start in de wereldbekerwedstrijd in Neumünster.

Tijdens Indoor Brabant op zaterdag 12 maart is de laatste Wereldbekerwedstrijd van de West-Europese liga en wordt bekend welke combinaties zich plaatsen voor de finale tijdens het Paasweekeinde (24 – 28 maart) in Gothenburg.

Uitslag Reem Acra FEI Wereldbekerwedstrijd dressuur, Kür op Muziek

1. Isabell Werth (Dui), Weihegold (v.Don Schufro), 84,600%
2. Jessica von Bredow-Werndl (Dui), Unee BB (v.Gribaldi), 80,900%
3. Adelinde Cornelissen (Nijkerk), Jerich Parzival N.O.P. (v.Jazz), 78,775%

Klik hier voor de volledige uitslag

Tussenstand Reem Acra FEI wereldbeker, West-Europese liga, na 8 van de 9 wedstrijden
1. Isabell Werth (Dui), 77 pnt
2. Patrick Kittel (Zwe), 66 pnt
3. Jessica von Bredow-Werndl (Dui), 65 pnt
4. Hans Peter Minderhoud (Oosterbeek), 61 pnt
7. Edward Gal (Oosterbeek), 49 pnt
15. Diederik van Silfhout (Lunteren), 33 pnt
17. Adelinde Cornelissen (Nijkerk), 30 pnt

Klik hier voor de tussenstand

Uitslag Grand Prix, zaterdag 20 februari
1. Isabell Werth (Dui), Weihegold (v.Don Schufro), 80,020%
2. Jessica von Bredow-Werndl (Dui), Unee BB (v.Gribaldi), 75.500%
3. Adelinde Cornelissen (Nijkerk), Jerich Parzival N.O.P. (v.Jazz), 74,380%
19. Marjan van der Jagt (Spier), Radetzky (v.Houston), 67,220%

Klik hier voor de volledige uit

Ander Nieuws

  • Startlijst Bixiedag 2019 online
    Startlijst Bixiedag 2019 online
  • Nieuw! Toezichthouders op dressuurwedstrijden
    Nieuw! Toezichthouders op dressuurwedstrijden
  • Deelnemers internationale wedstrijden 15 t/m 21 april 2019
    Deelnemers internationale wedstrijden 15 t/m 21 april 2019