Aftrap ruiter- en menknooppuntennetwerk Montferland

Geplaatst op 04 juli 2016 in Buitenrijden en KNHS

Wethouder Tanja Loeff-Hageman en gedeputeerde Jan Jacob van Dijk van de provincie Gelderland hebben vrijdagmorgen 1 juli de officiële aftrap voor de aanleg van het ruiter- en menknooppuntennetwerk Montferland gegeven. Voor Montferland betekent dit knooppuntennetwerk het sluitstuk van een groot aanbod van sportieve recreatiemogelijkheden.

Het knooppuntensysteem loopt grotendeels door het prachtige Bergherbos van Natuurmonumenten. Het overige deel van de route gaat over het terrein van Huis Bergh en zelfs een stukje over Duits grondgebied. Vele vrijwilligers van Natuurmonumenten hebben hard gewerkt aan de aanleg van het hele netwerk in en rondom het Bergherbos om zo ook ruiters optimaal van het natuurgebied te kunnen laten genieten.

Het knooppuntennetwerk is een populair systeem waarbij men zelf een route kan samenstellen door knooppunten aan elkaar te verbinden. Het totale netwerk heeft een lengte van 63 km en bestaat uit 37 knooppunten. Het netwerk is in beide richtingen bewegwijzerd en geschikt voor zowel ruiters als menners. In het netwerk zijn ook speciale ruiter- en men proeven opgenomen!

Het ruiter- en menknooppuntennetwerk Montferland is online terug te vinden via www.vvvmontferland.nl. De ruiters en menners kunnen door middel van een digitale routeplanner een route samenstellen. Tevens is een handzame netwerkkaart verkrijgbaar bij VVV Montferland.

Het netwerk is tot stand gekomen met steun van de provincie Gelderland, gemeente Montferland, Natuurmonumenten en de Montferlandse Vereniging voor Toerisme.

Bron: persbericht

Categorie: regio gelderland, buitenrijden

Ander Nieuws

  • Jong KNHS Zuid Holland: Horse Experience op zondag 7 juli
    Jong KNHS Zuid Holland: Horse Experience op zondag 7 juli
  • TTC Zuid-Holland op zoek naar talententeams 2019
    TTC Zuid-Holland op zoek naar talententeams 2019
  • Zilveren speld voor Annet Schumacher, Magda Roesink en Fred Schoenman
    Zilveren speld voor Annet Schumacher, Magda Roesink en Fred Schoenman