Aken: Koos de Ronde ijzersterk in marathon

Geplaatst op 16 juli 2016 in Mennen & para

Nadat de eventingruiters het crossparcours vanmorgen hadden verlaten, werd het parcours in Aken vrijgemaakt voor de spectaculaire marathon van de vierspanrijders. Koos de Ronde reed een ijzersterke marathon en even zag het er naar uit, dat hij dit onderdeel na 2007 voor de tweede keer in zijn carrière zou winnen, maar laatste starter Boyd Exell gooide roet in het eten. De regerend wereldkampioen versloeg De Ronde met ruim twee strafpunten en bouwde hiermee zijn voorsprong in het tussenklassement uit naar ruim 8 strafpunten.

Koos de Ronde was zeer te spreken over zijn marathon, die door een enorm aantal toeschouwers werd bezocht: “Ik heb nergens fouten gemaakt en kon overal goed doorrijden. De laatste twee hindernissen werden mijn paarden moe, hier had het span van Boyd meer power. Het is jammer dat mijn dressuurpunten wat tegenvielen, maar het is heel lekker om weer in de top vier te staan,” aldus De Ronde, die na de dressuur op de achtste plaats stond.

IJsbrand Chardon kwam na de derde hindernis goed op gang en liet snelle tijden noteren in de acht hindernissen, ontworpen door de Duitse level 4 parcoursbouwer Dr. Wolfgang Asendorf. Chardon reed zijn vierspan, waarin een van zijn achterpaarden pas de tweede wedstrijd liep, naar een mooie derde plaats en is hiermee opgeklommen naar de tweede plaats in het tussenklassement.

Theo Timmerman ondervond behoorlijk hinder van zijn beenblessure en zorgde vandaag voor het wegstreepresultaat. In het individuele klassement staat de Europees Kampioen van 2013 momenteel op de zesde plaats.

“De menners hebben zich goed geweerd,” licht bondscoach Harry de Ruyter toe. “Ik ben heel erg tevreden over de resultaten. Wat we vorig jaar tijdens het EK verloren in de marathon, hebben we nu recht gezet. We zijn met het landenklassement ook weer een stuk uitgelopen en dat is gewoon super.” 

Foto: Dirk Caremans

Ander Nieuws

  • Train jij de juiste spieren van je paard? Volg de Hippische Leergang Sportfysiologie *Video*
    Train jij de juiste spieren van je paard? Volg de Hippische Leergang Sportfysiologie *Video*
  • Reglementswijzigingen mennen per 1 april 2019
    Reglementswijzigingen mennen per 1 april 2019
  • Tien landen vertegenwoordigd op internationale menwedstrijd Exloo
    Tien landen vertegenwoordigd op internationale menwedstrijd Exloo