Alle kandidaten geslaagd voor KNHS Ruiterbewijs op Manege van Loon

Geplaatst op 07 juli 2016

Op zondag 3 juli zijn alle negen kandidaten die deelnamen aan het examen voor het KNHS Ruiterbewijs op Manege van Loon in Loon op Zand geslaagd!

Instructeur Lonneke Verhoeven over het examen; "De voorbereidingen voor het examen verliepen goed. De ruiters hebben goed geoefend en iedereen hielp elkaar. Ook voor de theorie had iedereen goed geleerd. Op de examendag hadden we in ieder geval prachtig weer. De examinator, Ans de Jongh, was oplettend en keek vooral naar de veiligheid en omgang met de paarden. Onze manegepaarden komen normaal weinig in het verkeer maar gedroegen zich keurig. Al met al een geslaagde cursus en een leuke examendag."

Het Ruiterbewijs, onmisbaar voor iedereen die paardrijdt
De opleiding voor het Ruiterbewijs is niet alleen ontzettend leuk, maar ook heel interessant. Met het Ruiterbewijs op zak heb je aangetoond dat je een verantwoorde en ervaren ruiter bent. Een ruiter die de basisbeginselen van het paardrijden goed onder de knie heeft, weet hoe een paard verzorgd moet worden en veilig op de openbare weg en in het bos kan rijden. Het Ruiterbewijs is onmisbaar voor iedereen die paardrijdt. Want zeg nou zelf, jij stapt toch ook niet op de brommer of in de auto zonder rijbewijs?

Wat leer je tijdens de opleiding?
Tijdens deze opleiding leer je ontzettend veel over paarden en paardrijden. De volgende onderwerpen komen hierbij aan bod:

 • De aard en het gedrag van het paard
 • Hoe communiceert een paard?
 • De algemene verzorging, zoals hoefverzorging en voeding, maar ook  de verzorging voor en na het rijden
 • Gezondheid, ziektes en aandoeningen

Maar natuurlijk leer je ook hoe je met plezier en veilig op de openbare weg en in het bos kunt rijden. Ook ga je springen, doe je obstakeltraining en leer je meer over de verkeersregels voor ruiters. Kortom een hele leuke en leerzame opleiding voor iedereen die beter wil leren paardrijden en meer wil weten over het gedrag en de verzorging van paarden. Een onmisbare aanvulling op je wekelijkse manegeles of  training met je paard.

Kijk op www.knhsruiterbewijs.nl voor meer informatie en klik hier voor reeds geplande opleidingen en examendata. 

Categorie: ruiterbewijs, buitenrijden

Ander Nieuws

 • Vernieuwing ruiterroutes Zuid-Holland van start
  Vernieuwing ruiterroutes Zuid-Holland van start
 • Onweer tijdens een buitenrit, wat nu?
  Onweer tijdens een buitenrit, wat nu?
 • Sneak Peek #2: KNHS Buitenrij-app
  Sneak Peek #2: KNHS Buitenrij-app