Alles wat je wilt weten over Ride & Run

Geplaatst op 29 september 2016

Over een maand is het alweer zo ver, de derde editie van Ride & Run. Wij hebben er zin in! Alvast een handige Q& A over het event van 29 en 30 oktober in Ermelo. Je kunt je nog opgeven tot 3 oktober.

De routes zijn inmiddels bekend.

Q: Waar is het?
A:
Op het KNHS-centrum (gevestigd op het Nationaal Hippisch Centrum) De Beek 125, 3852 PL in Ermelo.

Q: Waar moet ik me melden?
A:
Bij het secretariaat, op het Nationaal Hippisch Centrum (NHC) bij de Brasserie.

Q: Hoe laat van tevoren moet ik aanwezig zijn?
A: Meld je minimaal een uur van te voren bij het secretariaat. Bij het secretariaat ontvang je je goodiebag, T-shirt en startnummer. Vergeet niet jouw getekend aansprakelijkheidsformulier (deze ontvang je per e-mail en kun je ook downloaden via www.rideandrun.nl) mee te nemen! Meld je met je team op tijd bij het verzamelpunt. Deelnemers gaan zodra het druk is op de N-weg in groepjes van vier teams de straat over. Zorg dat je 20 minuten voor jouw starttijd bij de oversteekhulpen bent zodat je op tijd kunt starten! Als je de weg bent overgestoken, dan kun je nog even losstappen op het ruiterpad wat gelijk links ligt, voordat je het hek doorgaat.

Q: Mag ik starten wanneer ik wil?
A:
Nee, halverwege oktober komt er een globaal tijdsschema online en uiterlijk een week van te voren ontvang je een mail met starttijden en aanvullende informatie. Dus houd je e-mail in de gaten!

Q: Hoe zien de routes eruit?
A: De routes worden komende week gepubliceerd op www.rideandrun.nl.

Q: Is er een ‘cheering point’ zodat mijn vrienden, familie, etc. mij kunnen aanmoedigen?
A
: Ja, familie en vrienden kunnen meelopen naar de start/finish, deze bevindt zich aan de overkant van de N-weg, op de heide. Op het fietspad kunnen familie en vrienden jou aanmoedigen.

Q: Welke kleur shirts zijn er?
A:
Roze op zaterdag en groen op zondag.

Inschrijving

Q: Als ik het formulier heb ingevuld, maar de betaling mislukt, ben ik dan toch ingeschreven?
A:
Nee, je inschrijving is alleen geldig bij een geslaagde betaling. Is de betaling mislukt, dan kun je het formulier dus opnieuw invullen.

Q: Als ik me heb ingeschreven, kan iemand anders dan in mijn plaats starten?
A:
Overdragen van de deelname aan een andere deelnemer is mogelijk tot een week van te voren, mits je dit schriftelijk doorgeeft aan de organisatie via Info@rideandrun.nl.

Q:  Als ik niet kan starten, krijg ik dan mijn geld terug?
A: Tot vier weken voor de dag van het evenement volledige restitutie*. Tot twee weken voor het evenement 50 % restitutie* van het deelnamegeld. Annulering binnen twee weken voor het evenement geen restitutie. *Bij het terugstorten van het restitutiebedrag worden €2,50 administratiekosten ingehouden. Zie Algemene Voorwaarden.

Paard

Q: Waar kan ik mijn paard stallen en zelf overnachten?
A:
Bekijk hier de (stallings)mogelijkheden in de omgeving.

Q: Moet mijn paard ingeënt zijn?
A: Ja. Je moet ook het paspoort van je paard bij je hebben. Bekijk de Algemene Voorwaarden opwww.rideandrun.nl en het KNHS Algemeen Wedstrijdreglement, lid 47 (https://www.knhs.nl/media/10008/algemeen-wedstrijdreglement-2016-per-1-juli-2016.pdf)

Q: Hoe fit moet mijn paard zijn?
A:
Het is jouw verantwoordelijkheid als ruiter dat jij en je paard voldoende fit zijn voor de afstand en rubriek waarvoor je je hebt opgegeven. Er is te allen tijde een dierenarts aanwezig die de fitheid en het algemene welzijn van paarden op de dagen van Ride & Run in de gaten houdt. Aan het eind van de wedstrijdrubrieken volgt ook een keuring, waarbij de dierenarts controleert of je paard nog steeds voldoende fit is (inachtneming van de geleverde inspanning). Kijk op www.rideandrun.nlvoor tips hoe je de fitheid van je paard traint.

Veiligheid

Q: Is er EHBO aanwezig?
A:
Ja.

Q: Is er een hoefsmid aanwezig?
A: Ja.

Q: Is er een dierenarts aanwezig?
A:
Ja.

Uitleg onderdelen Ride & Run

Q: Wat houdt de recreatieklasse in?
A:
In de recreatieklasse geldt een maximale snelheid  van  12 km per uur. Leg je het parcours met paard sneller af, dan volgt uitsluiting en wordt de tijd niet opgenomen in de uitslagenlijst.

Q: Wat houdt de wedstrijdklasse in?
A:
Bij deze klasse wordt je paard binnen tien minuten na het passeren van de finish aangeboden voor controle bij de dierenarts. Jouw paard wordt gecontroleerd op zijn hartslag, ademhaling,  kreupelheid en verwondingen of blessures. Toont het paard/pony te grote afwijkingen van het gemiddelde van de wedstrijd, dan volgt uitsluiting van de wedstrijd.

Q:  Mag je de gehele route niet harder dan die 12 km/uur in de recreatieklasse?
A:
Nee, dat is het gemiddelde tempo voor de totale afstand.

Q: Wat houdt de vetcheck na de wedstrijdklasse in?
A:
Bij deze klasse wordt je paard binnen tien minuten na het passeren van de finish aangeboden voor controle bij de dierenarts. Jouw paard wordt gecontroleerd op zijn hartslag, ademhaling,  kreupelheid en verwondingen of blessures. Toont het paard/pony te grote afwijkingen van het gemiddelde van de wedstrijd, dan volgt uitsluiting van de wedstrijd.

Q: Mag je halverwege de route wisselen tijdens Ride & Run?
A:
Nee, dat mag niet.

Q: Hoe werkt de estafette?
A: Het parcours wordt beoordeeld op tijd en fouten bij  de obstakels. Maar let op, elke fout levert je 20 strafseconden op. Dus je kunt beter rustig aan doen, en foutloos blijven, dan door het parcours racen, en veel fouten maken ;-).  Voor degene die graag wil springen, staat er een bonushindernis in het parcours. Het foutloos overwinnen van deze sprong levert een tegoed van 10 seconden op. Ben je klaar met het parcours dan begint jouw teamgenoot aan de mini mudrun van zo’n vier kilometer met ongeveer dertig obstakels over de hindernisbaan. Als loper ervaar je dan welke inspanning paarden moeten leveren als ze de cross ingaan. Een sportieve uitdaging dus met veel obstakels, een waterbak en gezien de tijd van het jaar… modder!  De tijden van beide teamleden worden opgeteld, en de snelste combinatietijd wint.

Q: Wat houdt het obstakelparcours in?
A:
Je kunt alle hindernissen bekijken op www.bitmagazine.nl/algemeen/ride-run-hoe-ziet-obstakelparcours-eruit/63745/.

Q: Welke tijd telt mee als je met 2 lopers meedoet aan de mini mudrun?
A:
Dan geldt de gemiddelde tijd van de 2 deelnemers voor het klassement.

Q: Kun je op de dag zelf ook nog meedoen aan het estafette onderdeel (obstakelparcours & mini mudrun)?
A: Ja, zowel op zaterdag als zondag kun je (als er plek is) bijschrijven.

Harnachement

Q: Mag ik met een halster rijden?
A:
Nee. Het paard dient te zijn opgetoomd met een goed passend zadel en hoofdstel met of zonder bit (geen halster).

Q: Is een cap verplicht?
A:
Ja. Tijdens het rijden op het terrein of daarbuiten is het dragen van een veiligheidscap en het dragen van voor de paardensport passend schoeisel verplicht.

Q: Mag ik met een hulpteugel rijden?
A:
Als hulpteugel is uitsluitend een glijdende martingaal met ringen en zonder enige beperkende werking toegestaan. Indien gebruik wordt gemaakt van een martingaal en de teugels door middel van een gesp aan het bit zijn bevestigd, moeten de teugels van dwarsstaafjes zijn voorzien.

Na afloop

Q: Is er een prijsuitreiking?
A:
Ja, na afloop van elke rubriek is er een prijsuitreiking in elke categorie. In de wedstrijd- en recreatieklasse wordt onderscheid gemaakt tussen mannen en vrouwen. De estafette kent een topdrie.

Q: Kun je je na afloop douchen op het NHC?  
A: Ja, er is een kleedruimte met douches beschikbaar.

Q: Worden er foto’s gemaakt?
A: Ja, op de route staat een fotograaf, deze foto’s komen na afloop online op onze Facebookpaginaen website.

Tot op 29 en/of 30 oktober in Ermelo! #RideAndRun2016

Ander Nieuws

  • Houd je paard in vorm door Hippische Leergang Massagetechniek *Video*
    Houd je paard in vorm door Hippische Leergang Massagetechniek *Video*
  • Startlijst Bixiedag 2019 online
    Startlijst Bixiedag 2019 online
  • Heropening ruiter- en fietspad vanaf Nationaal Hippisch Centrum
    Heropening ruiter- en fietspad vanaf Nationaal Hippisch Centrum