Aniek Poels beste Nederlander in Grote Prijs de Peelbergen

Geplaatst op 23 oktober 2016 in Springen

De in grote getale vertegenwoordigde Duitsers in de afsluitende Grote Prijs op Equestrian Centre de Peelbergen bleek niet opgewassen tegen Ann Carton-Grootjans. De Belgische amazone gaf met de goedgunstige Funky Music (v. Vigo d’Arsouilles) vol gas en kon zo negentienhonderdste seconde van de tijd van Christopher Kläsener afsnoepen. De overige ruiters in de top vijf sprongen allen onder de Duitse vlag, maar de nummer twee hield de eer voor Oranje deels hoog.

Negen van de 60 kandidaten mochten retour komen in de barrage van de 1.45m GP in Kronenberg. Zij hadden het linke lijntje dat Henk Linders en zijn team langs de kant hadden gebouwd met een driesprong en een steil als toetje foutloos doorstaan. Slechts één Hollander kreeg de eer een poging te wagen in het slotstuk waarin de favorieten het onderspit dolven, waarna de winnares haar tweede GP zege van dit jaar mocht incasseren.

Vleugje Oranje
Aniek Poels betrad de ring met Barry White 3 (v. Twisther) toen de Duitse Elisabeth Kruse nog aan de leiding stond. De Limburgse amazone wist de teller niet op nul te houden, maar Ger Poels Horses, een van de founders van het ECdP, had nog een ijzer in het vuur. Duitser Christopher Kläsener rijdt sinds een jaar voor de stal in Swolgen en hield wel al het hout bovenin de palen. Toch had hij na het verlaten van de ring zijn twijfels of hij zou zegevieren. “Ik wist met Ann nog na mij dat ik alles moest geven. Ik had in de laatste lijn een flinke terug afstand op de steil waardoor ik uit het ritme raakte. Maar Zippit heeft zich fantastisch ingezet en het is dan toch mooi om hier tweede te worden”, aldus de runner-up.

Wauw
Vervolgens gaf Ann Carton-Grootjans van meet af aan flink gas met de elfjarige merrie die met de nodige power toch een mooi vloeiende rit liet zien. Met overal een passende afstand en met een sprint naar de laatste hindernis griste ze de winst uit Kläseners handen. “Tijdens het parcourslopen vond ik dat de proef aardig aan de maat stond en best technisch was, maar we zijn de uitdaging samen aangegaan. Het is de eerste keer dat ik hier in de Peelbergen ben en ik moet eerlijk zeggen toen we aan kwamen rijden ik alleen maar kon denken: Wauw. Dat denk ik nu weer. De sfeer was zo sportief en alles perfect georganiseerd, dat ik nu al weet dat ik er in november weer bij ben”.

Klik hier voor de volledige uitslagenlijst.

Bron: Persbericht

Foto: Digishots

Ander Nieuws

  • Startlijst Bixiedag 2019 online
    Startlijst Bixiedag 2019 online
  • Springruiters maken zich op voor titelstrijd in Mierlo
    Springruiters maken zich op voor titelstrijd in Mierlo
  • Deelnemers internationale wedstrijden 15 t/m 21 april 2019
    Deelnemers internationale wedstrijden 15 t/m 21 april 2019