Belgische wordt B-kampioen

Geplaatst op 05 maart 2016 in Dressuur & para

Evy Cornelissen stuurde haar Grace Jones (V. Fernando Torres) op zeer sympathieke wijze naar de overwinning in de klasse B. Zij is van oorsprong een Belgische amazone, maar koos voor het uitbrengen van de jonge paarden voor een rijvereniging in Nederland.

“De opbouw en het doorstromen in de proeven verloopt in Nederland op wedstrijden veel meer geleidelijk en logischer dan in België. Bovendien woon ik heel dichtbij de grens. Mijn eerste wedstrijden in Nederland waren met Grace Jones de selectiewedstrijden voor de Brabantse Kampioenschappen. Hier ben ik uiteindelijk derde geworden en mocht ik door naar Ermelo. Voorafgaande aan het kampioenschap heb ik de startlijst bekeken en was echt onder de indruk van het pittige deelnemersveld. Ik zette persoonlijk in op een plaats in de middenmoot. Ik moest ook al vrij vroeg, als vijfde, in de rubriek starten. Dan is het bloedspannend, als je na iedere start je naam nog steeds bovenaan ziet staan. De proef ging heel fijn. We zijn gisteren al hierheen gekomen en konden al een keer in de ring trainen. Toen was Grace behoorlijk gestresst, ze was ook nog niet eerder zo ver en zo lang van stal geweest. Maar vandaag was ze bij het losrijden al meteen heel fijn en dat bleef ze ook in de proef. Eigenlijk heb ik alleen maar zitten genieten!
Grace Jones is van mevrouw Cordia van Jewel Court Stud. Zij heeft een trainingsstal voor jonge dressuur- en springpaarden. Daar heb ik de dagelijkse leiding over de verzorging en training van die paarden. De dochter van mevrouw Cordia heeft een soortgelijke stal in Amerika. De jonge paarden verhuizen voor een verdere opleiding in de sport meestal daarheen. Waarschijnlijk gaat dat ook gebeuren met Grace Jones. Voor nu geniet ik voorlopig van haar. Ze is in mijn ogen een once-in-a-lifetime-horse; ontzettend lief, superintelligent en met een fantastische instelling. Ze is gefokt bij de familie Gevers. Eigenlijk stond ze nog niet eens te koop, maar via Tristan Tucker, naast Johan Rockx, een van mijn beide instructeurs kwam ze toch op onze stal terecht. Ik ben vandaag hier met een goede vriendin, mijn ouders vonden het wat te ver weg en hebben thuis voor de computer mijn rit gevolgd. Nu ik kampioen ben geworden, balen ze wel heel erg dat ze er in Ermelo niet bij waren. We gaan nu eerst rustig de merrie verzorgen en daarna naar huis rijden. Als Grace Jones op stal staat, dan trekken we een fles open, want dit is wel een heel bijzondere dag!”

Klasse B paarden aangeboden door Felix Hippische Juristen
1. Evy Cornelissen - Grace Jones (v. Fernando Torres) - Wuustwezel - 69,33%
2. Annick Hendrickx - Hero (v. Warkant Van 't Gestelhof) - Ossendrecht - 68,78%
3. Rowan Bergsma - Safira (v. St. Mouritz Junior) - Emmen - 68,33%

Klik hier voor de volledige uitslag.

Foto Evy Cornelissen en Grace Jones (www.digishots.nl)

Categorie: KNHS Indoorkampioenschap 2016

Ander Nieuws

  • Data Hippiade 2019 bekend
    Data Hippiade 2019 bekend
  • 250 dagen tot FEI Europese Kampioenschappen in Rotterdam 2019
    250 dagen tot FEI Europese Kampioenschappen in Rotterdam 2019
  • Deelnemers internationale wedstrijden 10 t/m 16 december 2018
    Deelnemers internationale wedstrijden 10 t/m 16 december 2018