Boekje Paard & Fiscus beschikbaar

Geplaatst op 04 juli 2016

Drs. Jos Felix RA en mr Hanneke Beens-Westerink van Felix Hippische Juristen gaven op Outdoor Gelderland het eerste exemplaar van hun boekje Paard & Fiscus aan hippisch onderneemster Coby van Baalen. Het doel van het boekje: kennis delen en toegankelijk maken. Dat maakt hippisch ondernemen ook fiscaal en juridisch overzichtelijk.

“Dit is nog maar een eerste aanzet”. zegt auteur Hanneke Beens. “Dit zijn slechts 25 vragen en antwoorden. Vraag 26 en 27 noteerden we al vandaag. We streven naar een completer boekje met uiteindelijk 100 vragen en antwoorden. Allemaal over juridische en fiscale vraagstukken uit de hippische ondernemingspraktijk.”

Coby van Baalen is een hippisch onderneemster pur sang. Zij pakte het boekje met twee handen aan. Overzichtelijk was de materie voor haar niet altijd. De ene belastinginspecteur oordeelde anders dan de andere, zelfs als het over vergelijkbare bedrijven in Gelderland ging. “Na vele jaren rechtszittingen bezocht te hebben in Arnhem, heb ik ons geschil gelukkig naar tevredenheid kunnen oplossen. Dat was ontstaan uit onwetendheid en verkeerde adviezen. Nu overleggen we van te voren al met een fiscaal expert over ontwikkelingen. Dat is erg plezierig”, zegt Van Baalen.

Jos Felix heeft respect voor onderneemster Van Baalen en haar mooie stal. Hij voegt toe: “Van te voren overleggen heeft altijd zin. Ons kantoor werkt met een horizontaal toezicht convenant tussen ondernemer en belastingdienst. Eenmaal afgesproken, geeft dat zekerheid en rust.”

Het boekje Paard & Fiscus met de 25 meest gestelde juridisch/fiscale vragen over btw, auto, personeel en meer kan door iedereen kosteloos worden aangevraagd bij het kantoor in IJsselmuiden of Zwartsluis.

Informatie: http://felixhippischejuristen.nl

Foto: Digishots

Categorie: sponsors, felix

Ander Nieuws

  • KNHS en Jansen-Noy verlengen samenwerking
    KNHS en Jansen-Noy verlengen samenwerking
  • HORKA nieuwe kledingsponsor KNHS
    HORKA nieuwe kledingsponsor KNHS
  • Witte Van Moort nieuwe sponsor KNHS Parasport-competities
    Witte Van Moort nieuwe sponsor KNHS Parasport-competities