Brigitte Vonk met Guinness Nederlands Kampioen Jachtpaarden

Geplaatst op 17 april 2016

Zaterdag 16 april was voor de 33 keer het NK Jachtpaarden op de terreinen van Paleis Soestdijk. Dit is het kampioenschap van de vier achter de meute jagende (slip)jachtverenigingen, de Jachtvereniging Soestdijk, de Koninklijke Nederlandsche Jachtvereeniging, de Midland Hunt en de Veluwe Hunt. De KNJV was dit jaar de gastheer en leverde ook de kampioenen van de Masters Klasse en de Members Klasse, Brigitte Vonk en Patricia van Motman-Bade.

Nederlands Kampioen werd Brigitte Vonk met haar 14-jarige Iers gefokte Guinness (v. Cult Hero). Voor Brigitte was dit de vijfde overwinning en de tweede maal met Guinness, ook won ze al twee keer de lichte klasse. Na de terreinproef ging Vonk aan de leiding met 32.52 punten. Het overrijden door de juryleden leverde nog 9 en 9.5 op waardoor haar eindresultaat op 58.99 punten uitkwam. 

De overwinning in de Members Klasse was voor Patricia van Motman-Bade met haar 13 jaar oude Iers gefokte Birmingham (v. Merry Mate).
De 16-jarige Floor van Roon leverde een knappe prestatie met haar D-pony Twilight, een 12 jaar oude Iers gefokte Connemara ruin (v. Bureen’s Rocket), door de beste terreinproef van de dag neer te zetten. Hierdoor eindigde ze vlak achter Patricia van Motman op de tweede plek in de Members Klasse.

Het mooie parcours was gebouwd door Dirk Stuip en leverde, ondanks de bodemomstandigheden die niet overal perfect waren, geen problemen op voor de kleine 100 deelnemers.

De volledige uitslag vindt u op www.nkjachtpaarden.nl.

Foto's: Brigitte Vonk met Guinness (Sandra Bergsteijn)

Ander Nieuws

  • Houd je paard in vorm door Hippische Leergang Massagetechniek *Video*
    Houd je paard in vorm door Hippische Leergang Massagetechniek *Video*
  • Startlijst Bixiedag 2019 online
    Startlijst Bixiedag 2019 online
  • Heropening ruiter- en fietspad vanaf Nationaal Hippisch Centrum
    Heropening ruiter- en fietspad vanaf Nationaal Hippisch Centrum