De vierde titel voor juniore kampioene Amber Meijer

Geplaatst op 23 april 2016 in Springen

Amber Meijer won haar eerste kampioenschap bij de junioren met KM Carrera, maar al de derde in hun carrière na Hippiade-titels in het L en vorig jaar het ZZ. Het was een spannend kampioenschap waarin veel gebeurde en Amber haar hoofd koel hield. Ralph Slaats veroverde zilver, Lars Kuster het brons.

“Ik heb hele fijne parcoursen gereden met een heel fijn, voorzichtig paard”, prijst Amber Meijer haar kampioenspaard KM Carrera. “Carrera wil altijd naar de finish lopen. Ze vecht gewoon voor mij. Ze blijft echt fris. Ook op de laatste dag en dat is natuurlijk hartstikke belangrijk. Dan staat het het hoogst en moeilijkst en dan moet Carrera het spelletje afmaken en dat kan ze. Dit voelt heel goed, deze titel.”
Vorig jaar wonnen Amber en KM Carrera op de Hippiade de titel in het ZZ. “Dit is natuurlijk nog een stukje hoger dus nog mooier. Mierlo is een fantastisch mooi concours en hier winnen is super. Het EK komende zomer zou de kers op de taart zijn. Maar ik vind het belangrijk dat de junioren wedstrijden die ik rijd ook goed en sterk rij. Dan zien we wel of we op het EK komen. Ik heb over drie weken examens van VWO 6. Daar ligt de focus nu. Daarna ga ik me een jaar helemaal met het rijden bezighouden.”
De titel is voor Amber Meijer de vierde titel in haar loopbaan. Pas in de laatste ronde van het kampioenschap maakten ze een springfout. Het leverde haar met afstand de titel op. “Mooi dat het nu ook lukt. Daar doe je het toch voor. Ik voelde wel druk voor de laatste ronde. Als ik de ring in rij heb ik er geen last meer van. Ik doe wat ik moet doen. Dan zie ik resultaat aan de finish wel. Dat was goed vandaag. Ik wist dat ik de fout mocht hebben in de tweede manche. Carrera heeft echt hele goede rondjes gesprongen. Ze heeft laten zien dat ze tot de laatste hindernis haar best doet en er over kan.”

Ralph Slaats won met Liberty Antara de finalewedstrijd van het NK en het zilver. Over drie dagen maakten ze geen enkele springfout. Hun score van 5.80 van de eerste dag was ook de eindstand. “De eerste dag is voor mij het moeilijkste”, legt Ralph uit. “Antara heeft vermogen zat en is snel van zichzelf. Ze wil gewoon te snel snel worden, dus moet ik in de snel- en wendbaarheidswedstrijd de rust bewaren. Daardoor bouw ik een achterstand op, maar gelukkig goed teruggekomen. Het was wel een beetje de tactiek. Ik mag tevreden zijn, zeker over vandaag.” Ralph en zijn bruine waren de meest geroutineerde combinatie van het NK. “Liberty Antara heb ik nu tweeënhalf. Vorig jaar heb ik met Liberty Antara het EK gereden. Ik moet eerst mijn examen Havo doen in Eindhoven op de sportacademie. Ik doe gespreid examen en krijg van school veel steun om mijn sport te beoefenen. Daarna lekker een paar maanden rijden en misschien wel weer een EK komende zomer.”

Lars Kuster reed een sterk NK met Kantunaro. De tweede dag bleven ze foutloos en in de finalewedstrijd kwamen ze met vijf strafpunten na twee manches over de finish, wat het eindtotaal op 10.26 bracht. Goed voor het brons. “Dit was mijn tweede wedstrijd met Kantunaro. Mijn weekend kan niet meer stuk. Hij sprong er zo makkelijk over. Het heeft mij gewoon verbaasd.”

Uitslag NK springen Junioren
1. Amber Meijer (Muntendam), KM Carrera (v.Clearway), 4.14 str pnt
2. Ralph Slaats (Waalre), Liberty Antara (v.Arpeggio), 5.50 str pnt
3. Lars Kuster (Stokkum), Kantunaro (v.Kannan), 10.26 str pnt

Klik hier voor de volledige uitslag

Foto: Het podium van het NK Junioren (www.digishots.nl)

Ander Nieuws

  • Startlijst Bixiedag 2019 online
    Startlijst Bixiedag 2019 online
  • Springruiters maken zich op voor titelstrijd in Mierlo
    Springruiters maken zich op voor titelstrijd in Mierlo
  • Deelnemers internationale wedstrijden 15 t/m 21 april 2019
    Deelnemers internationale wedstrijden 15 t/m 21 april 2019