Indoor 2016: Zusjes Berends grossieren in titels regio Drenthe

Geplaatst op 03 februari 2016 in Dressuur

Manege de Rietweg in Bronneger was afgelopen zaterdag de locatie voor de regiokampioenschappen Drenthe voor pony's. Er was mooie dressuursport te zien met vele nieuwe jonge combinaties. De zusjes Berends, beiden lid van de Runderuiters uit Emmercompascuum, grossierden in titels.

Overtuigende scores waren er voor de kampioenen in de klasse B. Pleun Passier met Super Hero won bij de A/B pony’s met 70.17%. Sarah Goeree was de beste met haar pony Julia bij de C's met 68.83%. Bij de grote pony’s bleef Inge Oelen met Hanzehof's Dylan met een score van 69.67% haar concurrenten voor.

Ook in de L klasse, werd goed gescoord. Kyra Hingstman, Julian Zwarteveen en Anna-Lynn Dijkstra waren de nieuwe kampioenen bij de kleine pony’s, bij de grote maat pony’s, waren er bijzonder hoge punten voor Sophie van Rossum 69.67% en Isabeau Brouwer 69.50%. 

De jongste telg van de familie Berends, Marcella, werd met haar Bartje in de L2 overtuigd kampioen met een percentage van 66.67%. De prachtige palomino werd door beide juryleden ruimschoots op de eerste plaats gezet. In de gecombineerde klasse M1-M2, was de 10-jarige Marcella Berends de grootste concurrent van zichzelf, met Snelsstable Gameboy in de M2 cat. B en met Himmeren's Goudtopaas M1 cat. B, reed ze keurige proeven. “Mijn pony Gameboy ging wel goed, maar over Goudtopaas ben ik niet helemaal tevreden. We hadden veel beter gekund”, waren de woorden van de jonge amazone. Toch ging de overwinning naar Goudtopaas met 62.67%.

Bij de grotere pony’s in de klasse M gingen de overwinningen naar Naomi Schonewille met haar C-pony Rhoe, Ava Krause met Golden Legend in de M1/D en in de M2/D naar Anouk Doornbos met haar pony Tosca's Zannie

Juryvoorzitter mevrouw Prins was zeer te spreken over de gereden proeven. Samen met haar collega jurylid Rozenmeijer had ze fijne combinaties gezien: "In de top van het klassement waren de verschillen soms klein, maar zeker in de Z klasse hebben we hogere punten kunnen geven."

In de Z klasse cat.C ging wederom een overwinning naar een van de zusjes Berends, nu naar Michelle, zij reed een percentage van 63.09 bij elkaar met haar ervaren ponyhengst Allstar.  In de cat. D/E ging de overwinning heel verrassend naar Loussan Gritter met Dorado van stal Romano. Zij bleven met een score van 65.29% haar concurrenten Daimy Havers (64.85%) en Anna-Sophie Huisman (63.38%) voor.

Het kampioenschap in de Z2 klasse is niet verreden in Bronneger, maar wordt volgend weekend samen met de paarden gehouden in Emmen.

Klik hier voor de uitslagen.

Foto: Marcella Berends

Categorie: regiokampioenschap, Regio Drenthe

Ander Nieuws

  • Leren paardrijden: Op- en afstijgen
    Leren paardrijden: Op- en afstijgen
  • Startlijst Bixiedag 2019 online
    Startlijst Bixiedag 2019 online
  • Nieuw! Toezichthouders op dressuurwedstrijden
    Nieuw! Toezichthouders op dressuurwedstrijden