Demi Vermeulen scoort met nieuw paard in KNHS Para dressuur Trophy

Geplaatst op 21 februari 2016 in Dressuur

Het wordt bijna eentonig: de goed georganiseerde wedstrijd van RV St Walrick om de KNHS Para Dressuur Trophy in Overasselt werd gedomineerd door Frank Hosmar (Haarle) met Alphaville N.O.P. (v.Sandreo) in grade IV met maar liefst 75%. Maar nieuws was er ook: Demi Vermeulen (Groessen) reed een nieuw paard Burberry (v.Lord Loxley) in grade II meteen naar veelbelovende scores.

Demi Vermeulen kreeg van de familie De Graaf de 10-jarige merrie Burberry (Lord Loxley x Kelvin) tot de Paralympische Spelen van Rio tot haar beschikking. “Wat een potentie!”, loofde jurylid Jacques van der Harst, “zo’n lichtvoetige draf, fenomenaal. En meteen zo correct voorgesteld, knap gereden in een prachtige aanleuning. En er is nog meer mogelijk als de stap nog losser wordt.”
Demi Vermeulen was erg gelukkig. “Deze kans die ik heb gekregen is zo mooi. En wat een fijn paard op een wedstrijd. Ik kon het programma precies zo rijden als ik wilde. Dit paard gaf mij meteen zoveel vertrouwen. Heel bijzonder. Nu maar veel kilometers maken om nog meer met elkaar vertrouwd te raken.”
Dat veel kilometers is ook letterlijk: Demi Vermeulen neemt Burberry over een week mee op uitnodiging met het WK-team van Caen naar een para-wedstrijd in Qatar.

In grade III zat Glasten Krapels (Halfweg) er optimaal bij. Het was de eerste wedstrijd dat hij twee kaderscores reed. “Het was een beetje een herhaling van Jumping Amsterdam, misschien met nog meer controle”, zei hij blij, “mijn score van 72,89% is een persoonlijk record.”
Juryvoorzitter Van der Harst voegt toe: “De combinatie heeft inderdaad veel aan controle gewonnen en de tweede proef kon hij er nog meer aan rijden, met meer harmonie en een nog fijnere aanleuning.”

Frank Hosmar was als gezegd opnieuw een klasse apart met zijn Alphaville N.O.P.. Van der Harst zei: “Die jongen heeft zoveel controle met zoveel lichtheid en gedragenheid. Fijn jureren. In het begin toonde hij nog iets spanning, maar in het tweede galopgedeelte kwamen de negens, voor een eenvoudige galopwisseling bijvoorbeeld.”
In Grade II kwam het kampioensduo Rixt van der Horst en Uniek N.O.P. met 74,36% nog het dichtst bij de score van Hosmar. “De energie straalde er vanaf”, complimenteerde Van der Harst.

Wegens ziekte bleef Nicole den Dulk deze keer afwezig. Volgende week op 28 februari vindt er in Lonneker opnieuw een wedstrijd plaats om de KNHS Para Dressuur Trophy ondersteund door Rabo Foundation. De Qatar-reizigers nemen geen deel, dus kansen voor anderen. Daarna wordt na deze tweede cyclus van drie wedstrijden de afvaardiging voor Indoor Brabant bekend.

Uitslagen KNHS Para-dressuur Trophy, Overasselt
Grade IB/II ind proef:
1. Rixt van der Horst – Uniek N.O.P. 74,36%; 2. Demi Vermeulen – Burberry 70,86%:
Grade IA/IB team test:
1. Estée Gerritsen – Exquis Onassis 69,82
Grade II team test:
1. Demi Vermeulen – Burberry 71,18%
Grade III ind proef:
1. Lotte Krijnsen - Rosenstolz 72,07%
2. Glasten Krapels – Wisconti 71,65%
Grade III team test:
1. Glasten Krapels – Wisconti 72,89%
Grade IV ind proef:
1. Frank Hosmar – Alphaville N.O.P. 75%
2. Sabine Peters – Ugrant 66,31%
3. Petra van Oostrum – Don Jovi 63,93
Grade IV team test
1. Petra van Oostrum – Don Jovi 63,75
2. Cleo van Gorkom – Ultra Light 63,63%

Foto: Demi Vermeulen (links) won met haar nieuwe paard in Overasselt (foto: www.digishots.nl)

Ander Nieuws

  • Leren paardrijden: Op- en afstijgen
    Leren paardrijden: Op- en afstijgen
  • Startlijst Bixiedag 2019 online
    Startlijst Bixiedag 2019 online
  • Nieuw! Toezichthouders op dressuurwedstrijden
    Nieuw! Toezichthouders op dressuurwedstrijden